A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Túl sokat gazoltak a közmunkások az alagút felett?


A MÁV szerint a tartós esőzés, az összegyűlt víz miatt csúszott meg a Déli pályaudvar közelében lévő vasúti alagút feletti föld. A 444.hu-nak nyilatkozó, a környék viszonyait jól ismerő szakember szerint az omlásban a rossz munkaszervezésnek is szerepe lehetett: az elmúlt években közmunkások dolgoztak az alagút felett, a terület “kigazolása" volt a feladatuk. Annyira megritkították a növényzetet az akácos-cserjés részen, hogy az is hozzájárulhatott az erózióhoz.

Az interneten fellelhető fotókon és videókon látszik, hogy változott a növényzet 2010-től az alagút feletti részen. 2010 nyarán még dús növényzet volt az alagút felett, a falat cserjék és fák borították. Mostanra csaknem megkopasztották az alagút feletti részt, míg az oldalfalakat most is sűrű növényzet borítja.


A MÁV azonban azt válaszolta a portálnak erre a felvetésre, hogy 2010-ben a MÁV kőzetfelújítási és -pótlási munkákat kezdett az érintett területen, amellyel kapcsolatosan az attikafalat a növényzettől megtisztította, a rézsűt lépcsőzte, talajtakaró cserjéket ültetett, és kiépítette a felszíni vízelvezető rendszert. tehát nem növényritkítás, hanem növényzetváltás történt.


forrás:444.hu

2020 november-december

Mozdonyvezetők Lapja

2020 november-december

  • Megegyezés a 2021.évi béremelésről az RCH-nál
  • A teljesítményösztönző margójára
  • Hat hónappal meghosszabbodik az orvosi alkalmassági tanúsítványok érvényessége
  • Oktatás, képzés..
  • A zavartalan vasúti közlekedés feltételeinek biztosítása
  • Segíts hogy segíthessünk

Megtekintés Korábbi számok