A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Kelet-Magyarországon fejleszt a forgóváz-gyártó


A Bombardier Transportation Hungary Kft. európai uniós forrás felhasználásával fejlesztette Mátranovákon a vasúti forgóváz gyártókapacitását.

 Bombardier Transportation Hungary Kft. 52,83 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert 2013-ban az Új Széchenyi Tervben a komplex technológiafejlesztés és foglalkoztatás támogatása pályázati kiíráson. A vállalkozás a több mint 258,96 millió forint összköltségű projektjében a gyártási volumen növelését szolgáló megmunkálókat, hegesztő berendezéseket és különböző mérőgépeket vásárolt, valamint korszerűsítette a gyártócsarnokot. A fejlesztés alapvető célja a gyártás hatékonyságának növelése, biztonságos és korszerű működési környezet kialakítása - írja közleményében a társaság.

A Bombardier Transportation Hungary Kft. főtevékenysége a fémszerkezetgyártás. A vállalkozás 2005-ben vásárolta meg a Mátranovákon található gyártó üzemét, melyben az elővárosi, regionális, távolsági motorvonatok és egyéb személyszállító, kötött pályás járművek forgóváz kereteinek gyártását végzi lemezdarabolással, alakítással és hegesztéssel.


(MTI)

2020 november-december

Mozdonyvezetők Lapja

2020 november-december

  • Megegyezés a 2021.évi béremelésről az RCH-nál
  • A teljesítményösztönző margójára
  • Hat hónappal meghosszabbodik az orvosi alkalmassági tanúsítványok érvényessége
  • Oktatás, képzés..
  • A zavartalan vasúti közlekedés feltételeinek biztosítása
  • Segíts hogy segíthessünk

Megtekintés Korábbi számok