A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Olcsóbb lesz a MÁV-osok új egyenruhája

,

Az eredetileg egyeztetett árnál olcsóbban szállítja a közbeszerzésen nyertes két cég, vagyis a Kézmű Fővárosi Kézműipari Közhasznú Nonprofit Kft. és az Erfo Rehabilitációs Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft. a MÁV által megrendelt nyakkendőket és kendőket. A nyakkendők 3150 helyett 2490, a kendők 2790 helyett 1990 forintba fognak kerülni " írja a Magyar Idők. A lap cikke szerint maga az eladó jelezte, hogy olcsóbb lesz az áru a tervezettnél.

A MÁV tavaly augusztusban közel nettó egymilliárd forintért rendelt új egyenruhát a formaruha viselésére jogosult, illetve kötelezett dolgozóinak.

A most használt egyenruhát több mint tíz éve vezette be a MÁV, ezért látta a cég időszerűnek a frissítést. Új formaruhát azok a MÁV- és MÁV-Start-dolgozók kapnak, akik erre a kollektív szerződés szerint jogosultak, és a szolgálatban kötelesek egyenruhát viselni, írja a lap. Ilyenek a forgalmi végrehajtók ( pl. váltókezelő, ügyeletes tiszt), valamint azok a dolgozók, akik az utasokkal közvetlenül találkoznak (pl. jegyvizsgáló, pénztáros).

A mozdonyvezetők ruhája is megújul: farmerdzseki, farmernadrág és farmer térdnadrág. Az új egyenruha sötétebb mélykék színű lesz, és modernebb anyagokból készül majd.

Forrás:index.hu

2021 január-február

Mozdonyvezetők Lapja

2021 január-február

  • Napi - heti pihenőnap és pihenőidő a MÁV Csoportnál
  • Kollektív Szerződés egységesítésére irányuló tárgyalások a Startnál
  • Megrendülten búcsúzunk, elhunyt Hornok Béla
  • A munkáltatónak biztosítani kell a védőoltás felvételéhez szükséges szabadidőt
  • Új díjcsomagok a MOSZ tagi flottában
  • MOSZ tagkártya kedvezmények
  • Tram-train Az elfeledett, de új életre keltett városközi villamos

Megtekintés Korábbi számok