A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Járványügyi menetrendek, mi lesz a mellékvonalakkal? Konzultációt kezdeményeztünk

,

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium május 21-én kiadott közleményében ideiglenes járványügyi menetrendek bevezetését jelentette be. A közlemény kitér a koronavírus miatti változásokra, így a közösségi közlekedésben tapasztalt csökkent utasszámra, a vonatok kihasználtságának visszaesésére, a megváltozott utazási szokásokra is. A járványügyi menetrendek tervezetére hivatkozva a regionalbahn.hu írta meg, hogy mellékvonali járatritkításra készül az ITM.

A járványveszély csökkenésével, a védekezés új szakaszában lehetőség van a vonatközlekedés újjászervezésére, rugalmas járványügyi menetrendek kialakítására, amelyek figyelembe veszik az utazóközönség megváltozott igényeit – szól az ITM tájékoztatása, amely azonban nem ad részletes információt a bevezetendő menetrendi módosítások időpontjáról, tartalmáról, a közösségi közlekedésre gyakorolt hatásairól.

A regionalbahn.hu információi szerint 12 vasútvonalon napi egy vonatpárra csökkentenék a forgalmat, másik 22 vonalon autóbuszokkal pótolnák a jelentősen megritkított vonatközlekedést.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete a MÁV-START Zrt. vezérigazgatójához fordult tájékoztatást kérve az ITM közleménye, az azóta a médiában megjelent információkkal, a vasúti mellékvonalakra vonatkozó tervezett kapacitáscsökkentési, járatcsökkentési hírekkel kapcsolatban és konzultációt kezdeményeztünk a helyzet tisztázására.

2021 szeptember-október

Mozdonyvezetők Lapja

2021 szeptember-október

  • Kezdeményeztük a vasutasok bérmegállapodásának újratárgyalását
  • Mozdonyvezetőkért emlékérem átadás
  • Záhony-Debrecen csapata nyerte a MOSZ Kupát
  • Területi hírek Debrecen, Miskolc
  • Tagkártya kedvezmények

Megtekintés Korábbi számok