A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Lerobbant egy Taurus tetőlemeze, Biatorbágy és Budaörs szünetelt a vonatközlekedés

,

Ma kora délelőtt a Budapest–Győr vonalon Budaörs és Biatorbágy között három és fél órán át nem közlekedtek a vonatok. Egy tehervonat ÖBB Taurus mozdonyának teteje, vélhetően elektromos zárlat miatt lerobbant és a kiszakadt tetőlemez a sínekre zuhant, megrongálva a másik vágányon, a Keleti pályaudvarról Szombathelyre közlekedő Borostyánkő InterCity mozdonyát és kocsijait. Személyi sérülés nem történt, a tehervonat mozdonyvezetője is sértetlen maradt.

Az eset miatt 06:37-től szünetelt a vonatközlekedés Budaőrs és Biatorbágy között. A soproni és a szombathelyi IC és a bécsi RJ vonatok Tatabánya állomásig közlekednek Győr felől és onnan visszaindulnak Győr felé. Keleti pályaudvar és Tatabánya között nem közlekednek. Helyettük Kelenföld és Tatabánya között pótlóbuszok szállítják az utasokat.  Biatorbágy és Budaörs, illetve Kelenföld között pótlóbuszok közlekednek a személyvonatok helyett.

A feláras vonatokra nem kell megfizetni a felárat. Biatorbágy-Kelenföld és Törökbálint-Kelenföld között a VOLÁNBUSZ járatain a vasúti bérleteket elfogadják. A Keleti pályaudvar és Kelenföld állomás között az M4-es metró vonalon a vasúti bérleteket és utazási igazolványokat elfogadják.

 09:51-től Budaörs és Biatorbágy között az egyik vágányon újraindult a vonatközlekedés. A nemzetközi és a távolsági InterCity vonatok már a teljes útvonalon közlekednek. A mai napon a Budapest-Bécs közötti Hortobágy EC és a Bécs-Budapest közötti Lehár EC azonban nem közlekedik. A személyvonatok helyett Biatorbágy és Budaörs állomások között továbbra is pótlóbuszok szállítják az utasokat.

2021 szeptember-október

Mozdonyvezetők Lapja

2021 szeptember-október

  • Kezdeményeztük a vasutasok bérmegállapodásának újratárgyalását
  • Mozdonyvezetőkért emlékérem átadás
  • Záhony-Debrecen csapata nyerte a MOSZ Kupát
  • Területi hírek Debrecen, Miskolc
  • Tagkártya kedvezmények

Megtekintés Korábbi számok