A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

A Mozdonyvezetők Országos Találkozóján ünnepelte 30. születésnapját a MOSZ


Különleges rendezvényen a Mozdonyvezetők Országos Találkozóján, és különleges helyszínen a Vasúttörténeti Parkban emlékezett meg és tisztelgett az alapítók tettei előtt a Mozdonyvezetők Szakszervezete. Az ünnepségen került sor a "Mozdonyvezetőkért" emlékérem átadására, amelyet Horváth György szombathelyi, Sturm Ferenc hegyeshalmi és Bánrévi László miskolci mozdonyvezető vehetett át.

Szeptember 5-én egész napos program várta a Vasúttörténeti Parkban, a Mozdonyvezetők Országos Találkozójára érkezett vendégeket. Az esemény első felében kerti vasutazás, hajtányozás és vezetett parklátogatás volt műsoron, közben a Band of Streets emlékezetes produkciója szórakoztatta a megjelenteket. 

Délután az Orient csarnokban folytatódtak a programok, ekkor már ünnepélyes keretek között. Barsi Balázs elnök ünnepi beszédében emlékezett meg a Mozdonyvezetők Szakszervezete megalapításáról és köszöntötte az alapítókat, majd felidézte a MOSZ megalakulásának előzményeit és legfontosabb pillanatait. 

"Az, hogy most itt vagyunk és közösen ünnepelhetünk, bizonysága annak, akik 30 évvel ezelőtt a cselekvést választották és elindultak egy ismeretlen úton, jó döntést hoztak. Eltökéltek voltak, hittek abban, hogy a magyar mozdonyvezetők közössége csak együtt képes nagy dolgokra, jogaink és érdekeink kiharcolására, képviseletére. Az alapítók akkor olyan szakmai egységbe, egyedülálló érdekszövetségbe forrasztották a mozdonyvezetők közösségét, amelynek szilárdsága, stabilitása, alapértékrendje kiállta az idők próbáját. A célok változatlanok, mit sem változtak a 30 év alatt: a vontatási utazók hatékony érdekvédelme, hivatásunk értékének megfelelő bérezés és a foglalkoztatás feltételeinek javítása. Szakszervezetünk működési normáit az önálló, független és demokratikus működés, valamint a más munkavállalók iránti szolidaritás szabja meg...

...Elismerés illeti mindazokat, akik részesei ennek a 3 évtizednek, akik a MOSZ alapítása előtt és azt követően dolgoztak és dolgoznak a mozdonyvezetők közösségéért, a sikeres működésért.  Legnagyobb köszönet a tagoké, akik bizalma, elkötelezettsége teremti meg a Mozdonyvezető Szakszervezete alapjait és működésének feltételeit..."

Az elnöki köszöntő után került sor a "Mozdonyvezetőkért" emlékérem átadására. A Mozdonyvezetők Szakszervezete az egyéni teljesítmények elismeréseként 2010-ben hozta létre „A Mozdonyvezetőkért” emlékérmet. Az emlékérem azoknak adományozható, akik a mozdonyvezetőkért, a Mozdonyvezetők Szakszervezetéért, a szakszervezeti mozgalomért, a vasúti közlekedésben dolgozók érdekeiért, a vasúti közlekedés társadalmi elismertségéért kiemelkedő munkát végeztek, hozzájárultak a szakszervezeti tevékenység megismertetéséhez, a MOSZ hírnevének emeléséhez, gyarapították a Mozdonyvezetők Szakszervezete értékeit, kimagasló, helyi munkát végeztek.

Ebben az évben Horváth György szombathelyi, Sturm Ferenc hegyeshalmi és Bánrévi László miskolci mozdonyvezető vehette át az elismerést. 

A megható pillanatok után a hajtányverseny díjátadására került sor, a gyorsaságin az MMV és a GySEV azonos idővel végzett az első helyen.

Az ünnepséget Polyák Lilla koncertje tette még emlékezetesebbé és maradandóbbá. A közönség együtt énekelte  az előadóművésszel a népszerű dalokat, majd a vacsora után táncmulatság zárta a Mozdonyvezetők Országos Találkozóját.

A rendezvényről készített további fotókkal kedden bővül a képgaléria.

2021 szeptember-október

Mozdonyvezetők Lapja

2021 szeptember-október

  • Kezdeményeztük a vasutasok bérmegállapodásának újratárgyalását
  • Mozdonyvezetőkért emlékérem átadás
  • Záhony-Debrecen csapata nyerte a MOSZ Kupát
  • Területi hírek Debrecen, Miskolc
  • Tagkártya kedvezmények

Megtekintés Korábbi számok