A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Gigantikus vasútfejlesztési csomag a szomszédos Ausztriában.

,

A következő hat évben 17,5 milliárd eurót fektetnek be vasúti infrastruktúra bővítésébe Ausztriában. Ezt rögzíti az ÖBB 2021-2026 közötti keretterve, amelyről a Miniszterek Tanácsában döntés született, mindez a klímaválság elleni küzdelem jegyében. Az Ausztria egész területén vasúti projektekre szánt több mint 17 milliárd euróból a tervek szerint vasútvillamosítás, a regionális és helyi, valamint az elővárosi közlekedés bővítése valósul meg.

A nagyvárosi területek növekvő népességének figyelembevétele és több utas szállítása érdekében korszerűsíteni és bővíteni kell az infrastruktúrát. Például az S-Bahn fővonal Bécsben és környékén lévő peronjait 160-ról 220 méterre meghosszabbítják, hogy hosszabb kocsikkal rendelkező vonatok közlekedésére legyen lehetőség. A bécsi S-Bahn hálózaton növelik a vonatsűrűséget, akár 2.5 percenként közlekedhetnek a személyszállító vonatok. A linzi térségben a nyugati útvonalat bővítik, Salzburg, Innsbruck és Karintia központi részén korszerűsítik és vonzóbbá teszik az állomásokat.

A szövetségi államokkal támogatásával fejlesztik a  regionális vasutakat, amelyek különösen fontosak a vidéki területek számára. Itt korszerűsítik a vasútállomásokat és a megállókat, növelik a vasúti átjárók biztonságát és új ügyfélinformációs rendszereket telepítenek. 

500 kilométer vasútvonalat villamosítanak 2030-ig. Ahol ez műszakilag vagy gazdaságilag nem megvalósítható, el kell érni a vasúti forgalom teljes villamosításának célját alternatív hajtástechnikájú (hidrogén vagy akkumulátor) járművek alkalmazásával. Az ÖBB hálózat vasúti forgalmának 2035-re teljesen CO2-semlegesnek kell lennie ez jelenleg az ÖBB hálózat teljes forgalmának 90 százalékára tehető.

2021 szeptember-október

Mozdonyvezetők Lapja

2021 szeptember-október

  • Kezdeményeztük a vasutasok bérmegállapodásának újratárgyalását
  • Mozdonyvezetőkért emlékérem átadás
  • Záhony-Debrecen csapata nyerte a MOSZ Kupát
  • Területi hírek Debrecen, Miskolc
  • Tagkártya kedvezmények

Megtekintés Korábbi számok