A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Május végétől Budapest érintésével közlekednek a RegioJet vonatai a horvát tengerpartra

,

A tavalyi nyári debütálás után idén május 28-án újra indulnak a RegioJet járatai Magyarországról az Adriára, de ezúttal nem Csorna hanem Budapest érintésével. A tavalyi időszak jól sikerült, ezért a cseh magántársaság idén is elindítja éjszakai vonatait Prágából Fiumébe és Splitbe, a vonatok a Prága-Brünn-Pozsony-Budapest-Zágráb-Rijeka/Split vonalon közlekednek majd.

A vonatok hasonló menetrenddel közlekednek mint tavaly – délután öt óra körüli indulással Prágából, aztán esti indulásokkal Brünnből és Pozsonyból és éjfél előtt Budapestről. Az érkezés Zágrábba és Rijekába másnap reggel, Splitbe pedig kora délután lesz.

Június és szeptember folyamán a vonatok heti három alkalommal fognak közlekednek prágai és budapesti indulásokkal, Prágából és Budapestről pénteki, vasárnapi és keddi indulásokkal illetve Horvátországból szombaton, hétfőn és szerdán. Júliusban és augusztusban a vonatok mindkét irányban naponta közelekednek majd.

A Regiojet a vonatot a már hagyományos partnereivel együttműködésben fogja közlekedtetni, Horvátország területén a HZ személyszállítás, Magyarország területén pedig a Continental Railway Solution Kft-vel.

2021 március-április

Mozdonyvezetők Lapja

2021 március-április

  • „Büszke vagyok mozdonyvezető kollégáink munkájára” interjú a MÁV-START vezérigazgatójával
  • Lenullázná a tulajdonos a közszolgáltató szektor dolgozóit erre az évre?
  • Alapítványi beszámoló
  • Visszavont közbeszerzés
  • A „2021 a vasút európai éve” fotópályázat

Megtekintés Korábbi számok