A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Megrendülten búcsúzunk, elhunyt Hornok Béla

,

Mély fájdalommal tudatjuk a Mozdonyvezetők Szakszervezete közösségével, hogy Hornok Béla Attila mozdonyvezető kollégánk, a MÁV-START Zrt. Központi Munkavédelmi Bizottságának elnöke életének 55. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt. Nyugodj Békében Béla!

Hornok Béla 1966. május 12-én született Gyomán, 18 évesen már a MÁV nagy családjához tartozott. Gyermekkori álmát megvalósítva 1986-ban szerzett villamos mozdonyvezetői képesítést, majd 1991-ben a dízel mozdonyvezetői vizsgáit is sikeresen teljesítette. Hamar kitűnt kollégái közül műszaki érzékével és tenniakarásával.

Megalakulásától tagja a Mozdonyvezetők Szakszervezetének, a békéscsabai tagcsoport megbecsült és elismert tagja. Senki nem tett nála többet sem helyi, sem országos szinten  a munkakörülmények javításáért, a munkavédelmi szabályok betartásáért, az egészséges és biztonságos munkakörnyezet megteremtéséért. Évtizedekig aktív tagja a helyi üzemi tanácsnak és a munkavédelmi bizottságnak, utóbbinak elnöke is. Állandó meghívottként részt vesz a Mozdonyvezetők Szakszervezete Ügyvivő Bizottságának munkájában.

2008-tól elnöke a MÁV Trakció Központi Munkavédelmi Bizottságának, majd 2014-től  haláláig ugyanezt a tisztséget látja el a MÁV-START Zrt-nél. Feladatát mindig lelkiismeretesen, felkészülten és a vasutas hivatást szem előtt tartva látja el. Ismeri, tudja és alkalmazza a munkavállalókat védő jogszabályi rendelkezéseket, kérlelhetetlen eltökéltséggel képviseli a vasutas dolgozók érdekeit. A KMVB elnökeként is igazi csapatember, mindig a közösség érdekeit helyezi előtérbe, számunkra Ő  testesíti meg a 93. évi XCIII. törvényt. Sajnos mindezt már múlt időben.

Hornok Béla távozása pótolhatatlan veszteség családja, a mozdonyvezetők közössége, a Mozdonyvezetők Szakszervezete és a munkavédelmi szakmai műhely számára. Béla 2021. március 9-én tragikus hirtelenséggel itt hagyott bennünket. Emlékét kegyelettel megőrizzük!

2021 január-február

Mozdonyvezetők Lapja

2021 január-február

  • Napi - heti pihenőnap és pihenőidő a MÁV Csoportnál
  • Kollektív Szerződés egységesítésére irányuló tárgyalások a Startnál
  • Megrendülten búcsúzunk, elhunyt Hornok Béla
  • A munkáltatónak biztosítani kell a védőoltás felvételéhez szükséges szabadidőt
  • Új díjcsomagok a MOSZ tagi flottában
  • MOSZ tagkártya kedvezmények
  • Tram-train Az elfeledett, de új életre keltett városközi villamos

Megtekintés Korábbi számok