A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Nincs elég vakcina a vasutasok számára

,

Levélben fordultunk a MÁV Zrt. elnökéhez a COVID-19 elleni védőoltás és a költségmentes tesztelés biztosítása érdekében. 36000 vasutas dolgozónak 850 adag koronavírus elleni vakcinát szán az Operatív Törzs, ami elfogadhatatlan. Felháborítónak és méltánytalannak tartjuk ezt az eljárást a vasutasokkal szemben, akik fegyelmezett és áldozatos, sokszor saját egészségüket sem kímélő munkája nagyban hozzájárult az ország működőképességének fenntartásához, a járvány elleni védekezés sikerességéhez - írja Barsi Balázs elnök

A Mozdonyvezetők Szakszervezete örömmel értesült arról a bejelentésről, miszerint kiterjesztik az oltások körét a COVID-19 gyors terjedése miatt és elkezdik oltani az ország infrastruktúráját fenntartó és közszolgáltatási szempontból kiemelt jelentőségű vállalatok, így a MÁV dolgozóit is. 

Ugyanakkor amint megtudtuk ez mindössze annyit jelent, hogy a 36000 vasutas dolgozónak 850 adag koronavírus elleni vakcinát szán az Operatív Törzs, ami elfogadhatatlan.

Felháborítónak és méltánytalannak tartjuk ezt az eljárást a vasutasokkal szemben, akik fegyelmezett és áldozatos, sokszor saját egészségüket sem kímélő munkája nagyban hozzájárult az ország működőképességének fenntartásához, a járvány elleni védekezés sikerességéhez.

Ránk mindig lehetett számítani, most a legnehezebb időkben sincs ez másként. Hivatásunkat azonban csak akkor tudjuk a társadalom számára elvárható színvonalon gyakorolni, ha egészségesek vagyunk. A COVID-19 a vasutas munkavállalók egészségét sem kímélte, közel kétezer munkatársunk megbetegedett, sajnos sok kollégánkat veszítettük el és vannak, akik most is az életükért küzdenek.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete elvárja a Munkáltatótól, hogy a tulajdonoson keresztül biztosítsa a védőoltást azok számára, akik regisztráltak. Hozza nyilvánosságra, hogy melyek azok a vasutas munkakörök, amelyek számára az elsők között kerül sor a vakcinák beadására.

 Kezdeményezzük továbbá, hogy a Munkáltató biztosítsa a munkavállalók számára a költségmentes tesztelés lehetőségét az egészséget nem veszélyeztető munkakörnyezet biztosítása és a munkavállalók egészségének megóvása érdekében.

Letölthető dokumentumok:

védőoltást a vasutasoknak_1.pdf
2021. május-június

Mozdonyvezetők Lapja

2021. május-június

  • A Mozdonyvezetők Szakszervezete nem írta alá a bérmegállapodást
  • Szeptember végéig kell igazolni a Covid elleni védőoltást
  • Szombathely nyerte az Ignéczi József MOSZ Horgászversenyt
  • Területi hírek
  • Profiltisztítás a Startnál
  • A történelem az élet tanítómestere

Megtekintés Korábbi számok