A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Április 29-én talán megtudjuk, mit gondol a kormány a béremelésünkről

,

Homolya Róbert a STRATOSZ elnöke április 29-re hívta össze a háromoldalú (kormány, munkáltatók, szakszervezetek) érdekegyeztetési fórumot, ahol vélhetően a kormány nyilatkozik a stratégiai és közszolgáltató vállalatok dolgozóinak idei béremeléséről.

A tárgyalások előtt a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fórumának munkavállalói oldala nyilatkozatot adott ki.

A Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fórumának munkavállalói oldala a mai napon tartott egyeztetését követően kiemeli, hogy lassan öt hónapja húzódik a lakosságot alapvetően érintő közszolgáltatások területén (postai szolgáltatások, közösségi közlekedés, energiaipar, vízellátás) a 2021. évi bérmegállapodások megkötése.

A közszolgáltatások a lakosság egészét szolgálják ki, árukat vagy szolgáltatásokat nyújtanak egyének, családok és a közösségek számára. A ’koronavírus-helyzet’ egyik következménye, hogy bizonyos közszolgáltatások felértékelődtek, társadalmi megbecsültségük látványosan megnövekedett; a munkavállalók kiemelt megpróbáltatások közepette álltak helyt az elmúlt hónapokban.

Napjaink gazdasági helyzetében különös igazságtartalmat nyer az az állítás, hogy a közszolgáltatások fejlesztése és az e területekhez kapcsolódó munkahelyek megőrzése - a keresetek érzékelhető növelésével - pozitív hatást gyakorol az egész gazdaságra, segítve annak újraindítását. A tárgyalások április 29-én kezdődnek, amelyhez a munkavállalói oldal immár érdemi ajánlatot vár a kormányzattól és a munkáltatói oldaltól. Ennek hiányában közös fellépésre készülünk.

2021. május-június

Mozdonyvezetők Lapja

2021. május-június

  • A Mozdonyvezetők Szakszervezete nem írta alá a bérmegállapodást
  • Szeptember végéig kell igazolni a Covid elleni védőoltást
  • Szombathely nyerte az Ignéczi József MOSZ Horgászversenyt
  • Területi hírek
  • Profiltisztítás a Startnál
  • A történelem az élet tanítómestere

Megtekintés Korábbi számok