A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Haladéktalanul meg kell kezdeni a bértárgyalásokat

,

Elfogadhatatlan számunkra, hogy a közfeladatok ellátásában kiemelkedő szerepet vállaló vasutas dolgozók az elmaradt bérfejlesztések miatt hónapok óta reálbércsökkenést kénytelen elszenvedni. Homolya Róbert elnök-vezérigazgatónak, a társszakszervezetekkel közösen írt levelünkben kezdeményeztük a VÉT ülés összehívását, az érdemi tárgyalások megkezdését.

A vasutas munkavállalók hónapok óta várják, hogy megismerjék a Munkáltató idei bérfejlesztésre, javadalmazásra vonatkozó elképzeléseit és a szakszervezetek által megfogalmazott javaslatokkal kapcsolatos munkaadói álláspontot. A vasúti közlekedés a járvány ideje alatt - köszönhetően a vasutasok áldozatos, példamutató munkájának – is folyamatosan biztosította az ország működőképességét és hozzájárult a járvány elleni védekezés sikerességéhez.

Elfogadhatatlan számunkra, hogy a közfeladatok ellátásában kiemelkedő szerepet vállaló vasutas dolgozók az elmaradt bérfejlesztések miatt hónapok óta reálbércsökkenést kénytelen elszenvedni.

Álláspontunk szerint haladéktalanul meg kell kezdeni a MÁV-csoportra vonatkozó érdemi bértárgyalásokat, így ezúton kezdeményezzük a MÁV csoportszintű VÉT ülésének összehívását a munkavállalók 2021. évi javadalmazási kérdéseinek egyeztetésére.

Letölthető dokumentumok:

VÉT ülés kezdeményezése 2021_5hó.pdf
2021 január-február

Mozdonyvezetők Lapja

2021 január-február

  • Napi - heti pihenőnap és pihenőidő a MÁV Csoportnál
  • Kollektív Szerződés egységesítésére irányuló tárgyalások a Startnál
  • Megrendülten búcsúzunk, elhunyt Hornok Béla
  • A munkáltatónak biztosítani kell a védőoltás felvételéhez szükséges szabadidőt
  • Új díjcsomagok a MOSZ tagi flottában
  • MOSZ tagkártya kedvezmények
  • Tram-train Az elfeledett, de új életre keltett városközi villamos

Megtekintés Korábbi számok