A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

A biztonságos közlekedésért - bennünket is hazavárnak

,

A közutak és a vasútvonalak kereszteződési pontjai közlekedési szempontból rendkívül veszélyes helyszíneknek számítanak, ahol a veszélyhelyzet elhárítására a fénysorompók használata önmagában nem elegendő. A megnövekedett motorizáció és a romló közlekedési morál a mozdonyvezetők, vasúti járművezetők életét, biztonságát is veszélyezteti. Írd alá a petíciót, legyen kötelező félsorompó felszerelése.

A közutak és a vasútvonalak kereszteződési pontjai közlekedési szempontból rendkívül veszélyes helyszíneknek számítanak, ahol a veszélyhelyzet elhárítására a fénysorompók használata önmagában nem elegendő! Mindössze egy figyelmeztető fényjelzés használata évtizedekkel ezelőtt sem volt elégséges, de főleg nem az a mai világban, amikor az autóvezetők figyelmét az egyre általánosabban használt különféle elektronikus eszközök egy pillanatra könnyen elterelhetik. Ezt sajnálatos módon a vasúti átjárókban történt számos - nem ritkán halálos kimenetelű - baleset is igazolja, amikor a gépkocsivezetők a vasúti fénysorompó tilos jelzését figyelmen kívül hagyva hajtottak rá a sínekre.

A kérdés új jogi szabályozást igényel. A fénysorompókhoz tartozó félsorompók kötelező kihelyezésére az emberéletek jóval hatékonyabb védelméhez mindenképpen szükség lenne, hiszen a félsorompók fizikailag akadályozzák meg a veszélyhelyzet kialakulását. A félsorompók – egyszeri – felszerelésére és fenntartására fordított anyagi források még a költségvetési szempontok szerint is megtérülnének, mert az átjárókban történt szerencsétlenségek jelenleg évről évre hatalmas anyagi károkat és súlyos közlekedési fennakadásokat okoznak.

Civil kezdeményezés történt azért, hogy a fénysorompókat mindenhol egészítsék ki félsorompók. A petícióhoz csatlakozva támogathatod a kezdeményezők szándékát.

https://www.peticiok.com/magyarorszagon_a_vasuti_atjarokban_a_fenysorompokhoz_minden_esetben_kotelezen_tartozzon_felsorompo_is

 

2021. május-június

Mozdonyvezetők Lapja

2021. május-június

  • A Mozdonyvezetők Szakszervezete nem írta alá a bérmegállapodást
  • Szeptember végéig kell igazolni a Covid elleni védőoltást
  • Szombathely nyerte az Ignéczi József MOSZ Horgászversenyt
  • Területi hírek
  • Profiltisztítás a Startnál
  • A történelem az élet tanítómestere

Megtekintés Korábbi számok