A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Kettő az egyben - ez a munkáltató elképzelése a MÁV bértárgyalásokon

,

Egy megállapodással rendezné a MÁV-csoport az idei és jövő évi béremelést, ez derült ki a keddi és szerdai egyeztetéseken. A Munkáltató és az érdeképviseletek álláspontja azonban egyelőre távol áll egymástól. 

Ezen a héten két alkalommal ültünk le tárgyalni a MÁV vezetésével a 2021. évi béremelésekkel kapcsolatban. Sokadik alkalommal ismertettük követelésünket és megint csak panelválaszokat hallottunk. A MÁV-nak kormányzati forrás nélkül nincs lehetősége  bérfejlesztést megvalósítani, erre az évre értékelhető ajánlata a Munkáltatónak nincs. Homolya Róbert elnök-vezérigazgató inkább a következő évre vonatkozó bérfejlesztési lehetőségekről egyeztetne, a társszakszervezeteknek azonban egységes az álláspontja. Ahhoz, hogy haladás történjen a tárgyalásokon, először az idei évre vonatkozó bérfejlesztéshez kell a Munkáltatónak forrást találnia.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete és társszakszervezetei kollektív munkaügyi vita együttes benyújtásáról egyeztettek. Ha a következő tárgyaláson nem történik előrelépés, kezdeményezzük annak megindítását. 

2021. május-június

Mozdonyvezetők Lapja

2021. május-június

  • A Mozdonyvezetők Szakszervezete nem írta alá a bérmegállapodást
  • Szeptember végéig kell igazolni a Covid elleni védőoltást
  • Szombathely nyerte az Ignéczi József MOSZ Horgászversenyt
  • Területi hírek
  • Profiltisztítás a Startnál
  • A történelem az élet tanítómestere

Megtekintés Korábbi számok