A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Kettő az egyben - ez a munkáltató elképzelése a MÁV bértárgyalásokon

,

Egy megállapodással rendezné a MÁV-csoport az idei és jövő évi béremelést, ez derült ki a keddi és szerdai egyeztetéseken. A Munkáltató és az érdeképviseletek álláspontja azonban egyelőre távol áll egymástól. 

Ezen a héten két alkalommal ültünk le tárgyalni a MÁV vezetésével a 2021. évi béremelésekkel kapcsolatban. Sokadik alkalommal ismertettük követelésünket és megint csak panelválaszokat hallottunk. A MÁV-nak kormányzati forrás nélkül nincs lehetősége  bérfejlesztést megvalósítani, erre az évre értékelhető ajánlata a Munkáltatónak nincs. Homolya Róbert elnök-vezérigazgató inkább a következő évre vonatkozó bérfejlesztési lehetőségekről egyeztetne, a társszakszervezeteknek azonban egységes az álláspontja. Ahhoz, hogy haladás történjen a tárgyalásokon, először az idei évre vonatkozó bérfejlesztéshez kell a Munkáltatónak forrást találnia.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete és társszakszervezetei kollektív munkaügyi vita együttes benyújtásáról egyeztettek. Ha a következő tárgyaláson nem történik előrelépés, kezdeményezzük annak megindítását. 

2021 március-április

Mozdonyvezetők Lapja

2021 március-április

  • „Büszke vagyok mozdonyvezető kollégáink munkájára” interjú a MÁV-START vezérigazgatójával
  • Lenullázná a tulajdonos a közszolgáltató szektor dolgozóit erre az évre?
  • Alapítványi beszámoló
  • Visszavont közbeszerzés
  • A „2021 a vasút európai éve” fotópályázat

Megtekintés Korábbi számok