A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Sztrájkolnak a mozdonyvezetők Németországban

,

A Német Mozdonyvezetők Szakszervezete (GDL) sztrájkot hirdetett a német vasútnál, amely a személyszállítást és az árufuvarozást is érinti. A GDL követelése legalább 3,2%-os tarifaemelkedést, 600 Euro évközi kifizetést tartalmaz és a vállalati nyugdíjjuttatások mértéke is vita tárgya. A munkabeszüntetés miatt a távolsági vonatoknak csak az egynegyede közlekedik, a regionális és városi vasutaknál is nagymértékű a járatkiesés. A munkaügyi vita pénteken két órakor ér véget.

A Német Mozdonyvezetők Szakszervezetének (GDL) tagjai nagy többséggel szavaztak a sztrájk megtartása mellett. A titkos szavazáson 95 százalék szavazott IGEN-nel, a szavazáson a részvételi arány 70 százalékos volt.

A DB az egyre nagyobb problémát jelentő létszámhiányt rugalmasabb munkaidőbeosztásban, rövidebb fordulóidővel kívánja megoldani a szakszervezet azonban ezt nem támogatja. 

Az GDL azt kéri, hogy kössenek kollektív szerződést a közvetlen alkalmazottak számára 2021. április 1 -jéig 1,4 százalékos, de legalább 50 euróval több béremeléssel, valamint 2021-ben 600 eurós egyszeri kifizetéssel, 2022 -ben további 1,8 százalékos lineáris emelést  hajtsanak végre. A vállalati nyugdíjrendszer fenntartása minden vasúti dolgozó számára továbbra is elengedhetetlen.

2021. május-június

Mozdonyvezetők Lapja

2021. május-június

  • A Mozdonyvezetők Szakszervezete nem írta alá a bérmegállapodást
  • Szeptember végéig kell igazolni a Covid elleni védőoltást
  • Szombathely nyerte az Ignéczi József MOSZ Horgászversenyt
  • Területi hírek
  • Profiltisztítás a Startnál
  • A történelem az élet tanítómestere

Megtekintés Korábbi számok