A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

A Német Mozdonyvezetők Szakszervezete újabb sztrájkot hirdetett

,

Mivel a munkaadó DB továbbra sem adott értékelhető ajánlatot a német mozdonyvezetőket képviselő szakszervezetnek, a GDL augusztus 21-én 17 órától a teherszállításban, 23-án 2 órától a személyszállításban munkabeszüntetést hirdetett. A sztrájk augusztus 25-én 2 óráig tart majd.

Az GDL követelései egyszerűek, érthetőek és indokoltak: a jövedelem 3,2 százalékos növekedése, a vállalati nyugdíj védelme, 600 eurós koronabónusz juttatás, a munkaidő beosztás javítása és a kollektív szerződések kiterjesztése az  infrastruktúrában, a szolgáltatásban és a műhelyben dolgozók számára.

A munkáltató és a többi vasutast képviselő szakszervezet (EVG) megpróbál nyomást gyakorolni a munkavállalókra, de a GDL tagsága, a vonatszemélyzet, az infra alkalmazottak, a műhelyekben foglalkoztatottak , diszpécserek eltökéltek a sztrájk mellett és ezt teszik mindaddig, amíg meg nem kapják a nekik járó elismerést. 

A politika megpróbálja a járványhelyzetre hivatkozva befolyásolni a munkavállalók és a közvélemény véleményét a munkaügyi vita megítélésében, mikor azt állítja, hogy a sztrájk növeli a Covid-19 fertőzés kockázatát. A GDL elnöke Weselsky szerint ez csak egy újabb próbálkozás az érdekképviselet és a munkvállalók lejáratása, hiszen a DB és egy egészségügyi kutatószervezet közös tanulmánya nem mutatta ki a megnövekedett betegség kockázatát az utasok és a vonat személyzete számára a COVID19 miatt. 

2021. május-június

Mozdonyvezetők Lapja

2021. május-június

  • A Mozdonyvezetők Szakszervezete nem írta alá a bérmegállapodást
  • Szeptember végéig kell igazolni a Covid elleni védőoltást
  • Szombathely nyerte az Ignéczi József MOSZ Horgászversenyt
  • Területi hírek
  • Profiltisztítás a Startnál
  • A történelem az élet tanítómestere

Megtekintés Korábbi számok