A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Ezúttal öt napra állnak le a vonatok a mozdonyvezetők sztrájkja miatt Németországban

,

A Német Mozdonyvezetők Szakszervezete újabb, ezúttal ötnapos munkabeszüntetést hirdetett, a teherszállításban szerdán 17 órától, a személyszállításban csütörtökön 2 órától kezdődik a sztrájk. A munkaügyi vita megkezdése óta ez lesz a harmadik, egyben a leghosszabb időtartamú sztrájk a DB vasúttársaságnál.

A Deutsche Bahn továbbra sem adott elfogadható ajánlatot a GDL számára, a szakszervezet szerint nem megállapodásra törekszik, hanem le kíván számolni a német vasúti piac egyetlen kritikus érdekképviseletével a Német Mozdonyvezetők Szakszervezetével.

A GDL közben kollektív tarifamegállapodásokat kötött egyes magánvasúttársaságokkal, amelyeket a koronavírus járvány ugyanúgy érintett mint a DB-t, mégis képesek voltak 600 Euró bónuszt, 1,4%-os alapbéremelést biztosítani munkavállalóiknak erre az évre és további 1,8%-os alapbérfejlesztést a következő évre. Ezt követeli a GDL a Deutsche Bahn alkalamazottai számára is.

A GDL elnöke kijelentette: A DB vezetőinek viselkedése teljesen méltatlan a legnagyobb munkadóhoz. A német vasutasok elismerést érdemelnek és addig folytatják akciójukat, amíg azt  meg nem kapják.

A sztrájk tartama alatt a személyszállításban a DB rendkívüli menetrend szerint kénytelen közlekedteteni a vonatokat, ez a távolsági közlekedésben 30, a regionális és helyi vasúti közlekedésben 40%-os kapacitást jelent.

2021 szeptember-október

Mozdonyvezetők Lapja

2021 szeptember-október

  • Kezdeményeztük a vasutasok bérmegállapodásának újratárgyalását
  • Mozdonyvezetőkért emlékérem átadás
  • Záhony-Debrecen csapata nyerte a MOSZ Kupát
  • Területi hírek Debrecen, Miskolc
  • Tagkártya kedvezmények

Megtekintés Korábbi számok