A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Tegyél érte, itt és most! Felmérés a mozdonyvezetői munkavégzési körülményekről

,

A MOSZ a vontatási utazószemélyzet bevonásával felmérést készít a mozdonyok, motorvonatok vezetőállásán tapasztalt állapotokról.  Akciónk célja a mozdonyvezetői munkakörülmények vizsgálata, egy olyan valós állapot feltárása, mely napjainkban hűen jellemzi a hazai vasúti járművezetők munkavégzési körülményeit. Hivatásunk gyakorlása számos egészségügyi kockázattal jár, ezek hatása az évek során különféle betegségeket, vagy tartós egészségromlást idézhet elő. Vizsgálatunk a MÁV-START és a GYSEV járműveinek állapotára vonatkozik, időpontja október 1-től 8-ig terjed.

A felmérés elektronikus úton történik, a  vizsgálatra vonatkozó kérdéseket tartalmazó linket a helyben szokásos módon és közösségi csatornán eljuttatjuk tagjaink és támogatóink számára.

Arra kérjük az október 1. és 8. közötti időszakban a MÁV-START és GYSEV gépein szolgálatot teljesítő mozdony -és motorvonatvezető kollégáinkat, hogy - valamennyi a szolgálatban előforduló járműtípusra vonatkozóan - töltsék ki a listát, a feltárt műszaki hiányosságokat pedig írják be a jármű Üzemi Naplójába. A felmérőlapok eredményeit – biztosítva a névtelenséget­ összesíteni fogjuk, annak tanulságait nyilvánosságra hozzuk, és ezek alapján a munkáltatónál kezdeményezni fogjuk a hiányosságok felszámolását, a munkakörülmények javítását.

A felmérés időpontja: 2021.10.01 - 2021.10. 08.

Tegyél érte, itt és most!

 A Te életed és közös hivatásunk a mozdonyvezetés!

2021. május-június

Mozdonyvezetők Lapja

2021. május-június

  • A Mozdonyvezetők Szakszervezete nem írta alá a bérmegállapodást
  • Szeptember végéig kell igazolni a Covid elleni védőoltást
  • Szombathely nyerte az Ignéczi József MOSZ Horgászversenyt
  • Területi hírek
  • Profiltisztítás a Startnál
  • A történelem az élet tanítómestere

Megtekintés Korábbi számok