A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Egységes szabályozást és közös fellépést a határon átnyúló közlekedésben

,

A juttatásokat is érintő kötelezően egységes szabályozást – kollektív szerződést – követel a határon átnyúló vonalakon dolgozó vasutasok számára a MOSZ, a VSZ, a VDSZSZ Szolidaritás és az osztrák vasutasok érdekvédelmi szervezete a vida. A munkakörülmények javítását is célzó követelés teljesüléséhez az érintett szakszervezetek készek nemzetközi segítséget is kérni.

Egységes munka-, pihenő- és vezetési időt, azonos feltételek szerinti munkaközi szüneteket, a határ mindkét oldalon kulturált szociális helyiségeket, rendkívüli események – gázolások, balesetek – utáni azonos mértékű és színvonalú támogatást és főként egyforma szabályozás szerinti fizetést követel négy szakszervezet a Magyarország és Ausztria határain átnyúló vasúti forgalomban dolgozók számára.

Az osztrák vida, valamit a MOSZ, a Vasutasok Szakszervezete, és a VDSZSZ Szolidaritás elnökei aláírásával szentesített szándéknyilatkozatból kiderül, hogy az egységes rendszert a megfelelően képzett vasutasok számára dolgozták ki, ezzel is jelezvén, hogy a felkészültségre és a megfelelő nyelvi tudásra – B1-es szint – feltétlenül szükség van a nemzetközi viszonylaton.

A négy szakszervezet a szándéknyilatkozatában egyértelműen leszögezi: pontosan szabályozott, átlátható és ellenőrizhető digitális munkaidő felügyeletet is követelnek.

A felek kijelentik, követeléseiket készek nemzeti és nemzetközi szinten is előterjeszteni.

2021 szeptember-október

Mozdonyvezetők Lapja

2021 szeptember-október

  • Kezdeményeztük a vasutasok bérmegállapodásának újratárgyalását
  • Mozdonyvezetőkért emlékérem átadás
  • Záhony-Debrecen csapata nyerte a MOSZ Kupát
  • Területi hírek Debrecen, Miskolc
  • Tagkártya kedvezmények

Megtekintés Korábbi számok