A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

A védőoltás nem kötelező, bértárgyalás jövő héten


Felemás módon zárult a mai tárgyalás a MÁV Zrt. vezetőivel

2021. november 5-én tárgyaltak a vasutas szakszervezetek a MÁV Zrt-vel. Megállapodás született arról, hogy a MÁV Zrt-nél és a konszolidációs körébe bevont gazdasági társaságoknál nem rendelik el kötelezően a védőoltást. Ezzel a legnagyobb vasutas munkáltató csatlakozott a már ugyanilyen álláspontra helyezkedett GySEV Zrt-hez, Rail Cargo Hungaria Zrt-hez és MMV Magyar Magánvasút Zrt-hez. 2021. november 30-ig újra lesz lehetőség a védettségi igazolványok bemutatására, ezzel azok is szerezhetnek két nap szabadságot 2022-re, akik az első, júniusi határidőig még nem oltatták be magukat.

Az ülésen a felek egy oltakozásra felhívó ajánlást is megfogalmaztak, melyet - az ún. Csoportszintű Érdekegyeztető Tanács november 4-i megalakításának módja miatt - a Mozdonyvezetők Szakszervezete nem írt alá.

A továbbiakban megegyeztünk, hogy a decemberben a MÁV-START Zrt-nél kifizetésre kerülő 300.000,- Ft-os juttatást - a tavalyi évhez hasonlóan - ismételten lehet SZÉP-kártyára is kérni, amivel a nettó összeg emelhetővé válik. A nyilatkozás néhány napon belül elektronikusan lehetővé válik, idén a végső határidő előtt pedig vissza is lehet vonni, illetve módosítani is lehet a már megtett nyilatkozatot.

Az időszűke miatt a bérfejlesztésről szóló tárgyalás a jövő hétre tolódott.

2021 szeptember-október

Mozdonyvezetők Lapja

2021 szeptember-október

  • Kezdeményeztük a vasutasok bérmegállapodásának újratárgyalását
  • Mozdonyvezetőkért emlékérem átadás
  • Záhony-Debrecen csapata nyerte a MOSZ Kupát
  • Területi hírek Debrecen, Miskolc
  • Tagkártya kedvezmények

Megtekintés Korábbi számok