A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Nyolc százalékos bértömeg emeléséről kötött megállapodást a MOSZ az MMV Zrt.-vel

,

Az emelés visszamenőleges hatállyal április 1-től érvényes és differenciáltan valósul meg. A vasútvállalat stratégiájának megvalósulása, a versenyképes vasúti szolgáltatás biztosítása megbecsült és a vasúti technológiákat magas színvonalon és hatékonyan működtetni képes munkavállalókkal valósítható meg. Ezen célok elérése érdekében jött létre a Megállapodás, amelyet a Munkáltató és a Mozdonyvezetők Szakszervezete írt alá.

A Megállapodás hatálya kiterjed az MMV mozdonyvezető, kocsivizsgáló és tolatásvezető, dicspécser valamint tervező fődicspécser munkakörben foglalkoztatottakra.

2022. évben a bértömeg 8%-os emelkedése valósul meg, a béremelés az alapbér bértömeget érintő 8% keretein belül differenciáltan történik.

A Megállapodás értelmében a mozdonyvezetői teljesítményösztönző rendszer kivezetésre kerül és az eddigi egységszorzó az alapbérbe kerül beépítésre.

A mozdonyvezetői munkakörben foglalkoztatottaknál a 10 óránál hosszabb szolgálatok tíz órát meghaladó részére - függetlenül a teljesített kilométertől - a Munkáltató 50%-os pótlékot fizet.

A Megállapodás részeként a gyermek születési segély összege április 1-től 150.000 Ft-ra módosul, a Cafeteria 2022.évi keretösszeg 300.000 Ft/év.

2021-ben 5% alapbér bértömeg növelés és 3% ösztönző elemet érintő béremelés volt a vasúttársaságnál.

2023 1.szám

Mozdonyvezetők Lapja

2023 1.szám

  • A MOSZ álláspontját igazolta az Európai Bíróság
  • Területi hírek
  • Vasútvállalati hírek
  • MOSZ Telefonflotta
  • Horgászverseny

Megtekintés Korábbi számok