A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

A MOSZ szerint mindenkit megillet a 300.000 Ft Vasutasnapi juttatás a MÁV-START-nál

,

A Mozdonyvezetők Szakszervezete álláspontja szerint a Vasutasnapi juttatás nem célrendszerhez kötött teljesítményjutalom, hanem az elmúlt veszélyhelyzetekkel terhelt év vasúti szolgálatának anyagi elismerése, a Munkáltató terjessze ki a 72. Vasutasnap alkalmából adott 70.000 Ft-os anyagi elismerés kifizetését minden MÁV-START Zrt. munkaviszonyban álló munkavállalóra. 

Tisztelt Vezérigazgató Úr!

 A Mozdonyvezetők Szakszervezete megnyugvással értesült arról, hogy a Munkáltató tulajdonosa lehetővé tette Önnek az „utazószolgálatot ellátó frontszemélyzet” többletteljesítményének anyagi elismerését – 70.000 Ft összegben – a 72. Vasutasnap alkalmából.

 Az kifizetés tényét üdvözöljük, ám azon túl, hogy Szakszervezetünk szerint természetesnek kellene lennie a vasutas munkavállalók Vasutasnaphoz köthető anyagi elismerésének, álláspontunk szerint az érintettek körének munkáltatói szűkítése elfogadhatatlan. Az Ön által „frontszemélyzetnek” nevezett munkavállalók valóban stratégiai munkakörben dolgoznak a vasúti személyszállítási közszolgáltatás végrehajtásában, de munkavégzésükhöz elengedhetetlen, például az elismerésben nem részesült mozdonyfelvigyázók, külsős mozdonyfelvigyázók, személyzetirányítók, munkaidő-beosztás készítők, vezénylők tevékenysége. Az Ő jutalmazásuk sem maradhat el, ha valóban a többletteljesítmény elismerése a Munkáltató célja.

 Megállapíthatjuk továbbá azt, hogy a Vasutasnapi jutalom nem célrendszerhez kötött teljesítményjutalom, hanem az elmúlt veszélyhelyzetekkel terhelt év vasúti szolgálatának anyagi elismerése, így a Mozdonyvezetők Szakszervezete álláspontja szerint minden MÁV-START Zrt. munkavállaló kiérdemelte azt.

 A Mozdonyvezetők Szakszervezete a fentiek okán követeli, hogy a Munkáltató terjessze ki a 72. Vasutasnap alkalmából adott 70.000 Ft-os anyagi elismerés kifizetését minden MÁV-START Zrt. munkaviszonyban álló munkavállalóra.

 Mozdonyvezetők Szakszervezete

2023 1.szám

Mozdonyvezetők Lapja

2023 1.szám

  • A MOSZ álláspontját igazolta az Európai Bíróság
  • Területi hírek
  • Vasútvállalati hírek
  • MOSZ Telefonflotta
  • Horgászverseny

Megtekintés Korábbi számok