A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Hét ember meghalt, amikor egy vonat és autó ütközött Kunfehértónál

,

A baleset egy sorompó nélküli, andráskereszttel megjelölt vasúti átjáróban történt, a mozdonyvezető könnyebben sérült, kivizsgálás után hazaengedték a kórházból.

A baleset a Kecskemétről Bajára 5:10-kor elindult 7809. sz. vonattal történt Kunfehértó közelében, amikor egy személygépjárművel ütközött. A helyszínelés és műszaki mentés végéig Kiskunhalas és Kunfehértó között vonatközlekedés nincs.

A MÁV az útátjárós balesetek számának drasztikus emelkedése miatt ebben az évben erőteljes kampányba kezdett. 2022-ben eddig 68 vasúti átjárós baleset történt, amelyekben már 24-en meghaltak, többen, mint tavaly egész évben. 

A MÁV teljes hálózatán vasúti hibából 2008 óta nem következett be halálos áldozatot követelő baleset, szolgálatteljesítés közben azonban elhunyt 3 mozdonyvezető kollégánk, és vannak köztünk olyanok, akik a balesetek következményeként elveszítették szolgálatképességüket.

A legtöbb áldozattal járó és leggyakrabban előforduló balesetek a legalacsonyabb biztonsági szintű útátjárókban történnek. A Magyarországon tapasztalható közlekedési morál, a megnövekedett motorizáció, a türelmetlenségből, figyelmetlenségből bekövetkező útátjárós balesetek aggasztó mértéke miatt a mozdonyvezetői munkavégzés biztonsága nem javul, pszichés terhelésünk viszont egyre nagyobb. A döntéshozóknak tenniük kell azért, hogy a közúti-vasúti keresztezések biztonsági szintje növekedjen, a balesetek száma csökkenjen, a vasúton utazók és a mozdonyvezetők biztonsága javuljon! A kampány már nem elég!

2023 1.szám

Mozdonyvezetők Lapja

2023 1.szám

  • A MOSZ álláspontját igazolta az Európai Bíróság
  • Területi hírek
  • Vasútvállalati hírek
  • MOSZ Telefonflotta
  • Horgászverseny

Megtekintés Korábbi számok