A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Gyakori kérdések

Sporttevékenység, közösségteremtés, egészségmegőrzés érdekében szeretnénk támogatást kérni. Lehetséges ez?

Lehetséges. Az alapító okiratban megfogalmazott célok elérése érdekében szervezett tevékenység tehát sporttevékenység, közösségteremtés, egészségmegőrzés érdekében is lehet az alapítványunkhoz fordulni. Ezekben az esetben le kell írni, milyen tevékenységet kíván végezni a szervező, le kell írni a programot, vázolni kell a résztvevők létszámát, költségeket, a kért támogatás mértékét. Utalni kell arra, hogyan teljesülnek az Alapító Okiratban megfogalmazott célok a tevékenység végzése során. Természetesen itt is fontos az elérhetőség, a szervező neve, címe, a támogatandó számlaszáma.

Csatolni kell a kérelemhez az esetleg szükséges igazolásokat, és ha korábban hasonló témában kértek támogatást, akkor az arról szóló rövid beszámolót is.

Daganatos megbetegedés, transzplantáció, valamint 3 hónapon túli rehabilitációt igénylő szív- és érrendszeri megbetegedés esetén, szociális támogatás címén szeretnék segélyt kérni

Szükségesek ehhez az orvosi igazolások, zárójelentések, amelyekből egyértelműen kiderül, hogy a tagnak daganatos megbetegedése van, transzplantáción esett át, valamint 3 hónapnál hosszabb rehabilitációt igénylő szív- és érrendszeri megbetegedésen esett át. Ebben az esetben három hónapnál hosszabb betegállományról szóló igazolás is szükséges.

Gyermekem született, a kiadásaink rendkívül megnőttek, segítséget szeretnénk kérni. Mi szükséges ehhez?

A gyermek születése többnyire előre tudható, örömteli esemény, azaz nem egy váratlanul bekövetkező baleset, betegség vagy más nagy anyagi kiadással járó történés. Ennek ellenére adódhatnak olyan helyzetek, amikor segítségre van szüksége a gyermekáldásban részesülő párnak. (Pl. albérletben élnek, gondoskodnak idős szülőkről, nagyszülőkről, építkeznek, vagy lakáshitelük van, stb.) Ilyen esetekben szükséges a szociális helyzet bemutatása, (dokumentumokkal igazolva) és természetesen a Születési Anyakönyvi Kivonat.

Férjem, aki aktív mozdonyvezető volt, elhunyt. Halála nagyon megviselt minket, szeretnék segítséget kérni.

Halotti Anyakönyvi Kivonat, a kérelmező nevére szóló temetési számla.

Feleségem, (élettársam, (nevelt) gyermekem) elhunyt. Halála nagyon megviselt minket, szeretnék segítséget kérni.

Halotti Anyakönyvi Kivonat, a kérelmező nevére szóló temetési számla, ill. élettársi viszonyt igazoló okirat.

Melyek az egyéb méltánylást érdemlő esetek?

Ilyen jellegű kérelmek beadásánál az Alapítvány működési gyakorlatával, tevékenységi céljaival összhangban lévő esetekben lehet támogatásért folyamodni. Ilyen pl. a hosszan tartó keresőképtelenség, viharkár, (ár-)vízkár, valamilyen vis major helyzetből keletkező káresemény.

2024. 1.szám

Mozdonyvezetők Lapja

2024. 1.szám

Megtekintés Korábbi számok