A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Tovább korszerűsödik a MÁV járműparkja ??


Folytatja járműveinek a felújítását a MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. Az idén újabb 106, az elővárosi közlekedésben résztvevő járművet korszerűsítenek, a gyorsvonati, távolsági vonatok személykocsijai közül pedig 25 újul meg és válik egyben alkalmassá kerékpárszállításra is.

Ezzel egy időben több mint félszáz, V43-as villanymozdony kap " a fecskemotívum mellett " a korszerűbb kocsikhoz illeszkedő színvilágot és új fényezést is " olvasható a MÁV portálján.

A budapesti elővárosi közlekedésben futó személykocsik 2012-ben megkezdett felújítása révén 2014 végére 341 kocsi vált komfortosabbá, esztétikusabbá. Ezek közül 150-nél új, fecske motívumokkal díszített belső teret alakított ki a vasúttársaság. 2015-ben 106 elővárosi jármű kap hasonló megjelenést.

Egy fecske nyarat csinál

A kocsik belső berendezése frissebb színvilágot képvisel, amelyhez illenek a díszítő madármotívumok, a fecskék. A komfortérzetet a kicserélt padlóburkolat, a kopásálló üléshuzat, a megjavított ablakkeretek és az ablakszigetelés, továbbá az antigraffiti réteggel kezelt falak is emelik. A kocsikban 79 ülőhely található, a járművek megengedett legnagyobb sebessége 120 km/h. A járművek elsősorban a két szolnoki, a lajosmizsei és a szobi vonalon közlekednek. Az idén felújítandó 106 fecske jármű ugyancsak az elővárosi utasforgalmat szolgálja majd, de lehetőség van távolsági sebesvonati alkalmazásukra is " olvasható a közleményben.


forrás: www.logistikama.hu


2020 november-december

Mozdonyvezetők Lapja

2020 november-december

  • Megegyezés a 2021.évi béremelésről az RCH-nál
  • A teljesítményösztönző margójára
  • Hat hónappal meghosszabbodik az orvosi alkalmassági tanúsítványok érvényessége
  • Oktatás, képzés..
  • A zavartalan vasúti közlekedés feltételeinek biztosítása
  • Segíts hogy segíthessünk

Megtekintés Korábbi számok