A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Saját törvényt kap


Az új vasúti törvény az előzetes ütemezés szerint áprilisban kerülhet az Országgyűlés elé " közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI érdeklődésére.

A vasutas szakszervezetek a napokban azt szorgalmazták, hogy a készülő új vasúti törvénybe kerüljön be a vasutasok foglalkoztatására jelenleg is érvényes szabályozás, illetve a személyszállítási törvényben a dolgozókra vonatkozó menetkedvezményt a vasúti törvényben terjesszék ki még több munkakörre, illetve az összes hazai vasúttársaságra. 

Az NFM tájékoztatása szerint a vasúti törvény tervezetének társadalmi egyeztetésével egyidejűleg a tárca megbeszélést folytat a vasúti munkavállalói érdekképviseletek által felvetett kérdésekről. A menetkedvezmény szabályozása viszont a személyszállításról szóló törvény hatálybalépése óta nem a vasúti törvényhez tartozik, így arról ez a törvénytervezet nem tartalmaz rendelkezéseket " jelezték. 

Az új vasúti törvény tervezete szerkezetében és tartalmában jelentős változásokat hozna a korábbi törvényhez képest, megalkotását elsősorban az európai uniós irányelvek szabályainak átültetése tette szükségessé.

mti/vs

2020 november-december

Mozdonyvezetők Lapja

2020 november-december

  • Megegyezés a 2021.évi béremelésről az RCH-nál
  • A teljesítményösztönző margójára
  • Hat hónappal meghosszabbodik az orvosi alkalmassági tanúsítványok érvényessége
  • Oktatás, képzés..
  • A zavartalan vasúti közlekedés feltételeinek biztosítása
  • Segíts hogy segíthessünk

Megtekintés Korábbi számok