A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Egységes koncepció


Készül az egységes közösségi közlekedési koncepció

Közlekedés Olyan koncepció kidolgozása folyik a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban (NFM), amellyel ki lehet választani, melyik a legrövidebb út közösségi közlekedéssel bármelyik két magyarországi település között - közölte tegnap az NFM miniszteri biztosa, Vitézy Dávid.


A koncepció része a vasúti és autóbuszos jegyrendszer egységesítése is. A miniszteri biztos a Keszthely, Zalakaros és Nagykanizsa térségét érintő közlekedésfejlesztési program zárásakor, a keszthelyi autóbusz-pályaudvar átadásán beszélt erről. A 95 százalékos, azaz 654 millió forintos uniós támogatással megvalósított program keretében 115 helyszínen voltak fejlesztések, ezen belül Zalakaroson is korszerűsítették az autóbusz-pályaudvart.

A közlekedési lehetőségek helyi és régiós szintű összehangolásának ma még akadálya, hogy számos városban egymástól távol fekszenek a vasúti és a buszpályaudvarok. Ezek intermodális csomópontokban való összekapcsolására mintapélda a keszthelyi pályaudvar - mondta Vitézy. A magyar kormány európai uniós forrásokból több mint 1000 milliárd forintot költ vasútfejlesztésre ebben az évtizedben - emlékeztetett a biztos -, új vasúti pályák épülnek, megújulnak a fővonalak, új állomások és intermodális központok épülnek, tucatszám érkeznek az alacsonypadlós motorvonatok a MÁV-hoz és a GYSEV-hez. A vasúttársaság 25 állomást érintő korszerűsítési programjának része a keszthelyi vasútállomás felújítása is - mondta el Dávid Ilona, a MÁV Zrt. vezérigazgatója. Ez néhány hónap múlva elkészül, de már most összehangolták a buszos és vonatmenetrendeket.

Világgazdaság
2020 november-december

Mozdonyvezetők Lapja

2020 november-december

  • Megegyezés a 2021.évi béremelésről az RCH-nál
  • A teljesítményösztönző margójára
  • Hat hónappal meghosszabbodik az orvosi alkalmassági tanúsítványok érvényessége
  • Oktatás, képzés..
  • A zavartalan vasúti közlekedés feltételeinek biztosítása
  • Segíts hogy segíthessünk

Megtekintés Korábbi számok