A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Vasúti átjárók


soromp

A vasúti átjárókat ellenőrizték

A MÁV és a rendőrség közösen végzett ellenőrzéseinek tapasztalatai azt mutatják, a járművezetők és a gyalogosok sem mindig tartják be a szabályokat a vasúti átjárókban.


Több mint ötven átjáróban figyelték a közlekedőket a rendőrök és vasútbiztonsági szakemberek a minap. Többeket megbüntettek a piroson való áthaladás vagy a KRESZ más szabályainak megsértése miatt. A tapasztalatok szerint az átjárót az idősebbek lassan közelítik meg, a felsőkategóriás autósok, a fiatalok és a hivatásos jogosítvánnyal rendelkezők viszont gyorsan, sok esetben körültekintés nélkül. Több helyen megfigyelték, hogy bár a gyalogos aluljáró tiszta, a gyalogosok jelentős része mégis az úttesten kel át.

A rendőrök a közlekedőket ellenőrizték, a vasutas biztonsági szakértők szórólapokkal és szóban hívták fel az átkelők figyelmét a kockázatokra. Vizsgálták a vasúti átjárók állapotát, a vágányok melletti területeket, a közúti útburkolat minőségét és a felfestéseket, a fénysorompó-jelzők, optikák épségét, jól láthatóságát. A tapasztalatokat továbbították a MÁV szakterületeinek. Megfigyelték az áthaladó vonatokon az előírt jelzések meglétét, a vasúti kocsik ajtóinak zárt állapotát is.

2020 november-december

Mozdonyvezetők Lapja

2020 november-december

  • Megegyezés a 2021.évi béremelésről az RCH-nál
  • A teljesítményösztönző margójára
  • Hat hónappal meghosszabbodik az orvosi alkalmassági tanúsítványok érvényessége
  • Oktatás, képzés..
  • A zavartalan vasúti közlekedés feltételeinek biztosítása
  • Segíts hogy segíthessünk

Megtekintés Korábbi számok