A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Vasúti szerencsétlenség


Vasúti szerencsétlenség Csehországban, hét súlyos sérültcsehbaleset

Heten sérültek meg súlyosan, köztük néhányan életveszélyesen abban a vonatszerencsétlenségben, amely kedden kora délután történt a dél-csehországi Horaždovice vasútállomáson.

A Brnóból érkező, Plzenbe tartó gyorsvonat utolsó kocsija kisiklott és nekicsapódott a másik vágányra éppen akkor érkező szerelvénynek. Mintegy harminc utas könnyebb sérülést szenvedett. A helyszínre ÄŒeské Budejovicéből több rohammentő, Prágából pedig három mentőhelikopter érkezett - tájékoztatta lapunkat a megyei mentőszolgálat szóvivője. Lenka Ptáčková közölte azt is, hogy ezek az adatok nem véglegesek, mert a tűzoltók még nem szabadítottak ki minden utast az összeroncsolódott kocsikból. A két szerelvényben összesen mintegy kétszázan utaztak.Két héttel ezelőtt a morvaországi Studenkán történt tragikus baleset, ahol a lengyel kamionos a tilos jelzés ellenére járművével ráhajtott a vasúti átjáróra. Abban a pillanatban lezárultak a sorompók, s a mintegy száz kilométeres sebességgel érkező, Prágába tartó Pendolino IC-járat belerohant az ott veszteglő kamionba.

Három utas meghalt, a mozdonyvezető egyik lábát amputálni kellett, többen életfogytig tartó sérüléseket szenvedtek. A vétkes viszont kisebb horzsolásokkal megúszta, mert a fülkét nem érte a nagy csattanás, a raktér azonban leszakadt és kigyulladt, amelyet tűzgolyóként tolatott maga előtt csaknem egy kilométeren át az ugyancsak összeroncsolódott mozdony. A kamionost letartóztatták és bűnvádi eljárást indítottak ellene. Az általa okozott anyagi kár 170 millió korona (hozzávetőleg 2 milliárd forint).

nol.hu

2020 november-december

Mozdonyvezetők Lapja

2020 november-december

  • Megegyezés a 2021.évi béremelésről az RCH-nál
  • A teljesítményösztönző margójára
  • Hat hónappal meghosszabbodik az orvosi alkalmassági tanúsítványok érvényessége
  • Oktatás, képzés..
  • A zavartalan vasúti közlekedés feltételeinek biztosítása
  • Segíts hogy segíthessünk

Megtekintés Korábbi számok