A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Két vonat frontálisan ütközött, többen meghaltak


Frontálisan ütközött két vonat Bajorországban Bad Aiblingnál, százötvenen megsérültek, többen súlyosan, legalább négyen meghaltak " írja a Welt.de. Valószínűleg a fénysorompó meghibásodása okozta a balesetet.

A baleset a Holzkirchen-Rosenheim vasútvonalon 6 óra 48-kor történt. A vonat a szennyvíztisztító közelében siklott ki, több vagon is felborult. A Süddeutsche Zeitungnak nyilatkozó rendőrségi szóvivő szerint a baleset körülményei eddig tisztázatlanok, a környékbeli utakat lezárták.Feltételezések szerint a fénysorompó meghibásodása okozhatta a tragédiát " mondta a vasúttársaság szóvivője a Rheinischer Postnak. Átlagosan 120 kilométer/órás sebességgel szoktak haladni a vonatok az érintett szakaszon.

A mentési munkálatok folyamatban vannak, több száz mentő és több helikopter van a helyszínen. A mentésről készült videót itt megnézheti. Tirol is segíti a mentést, a Vöröskereszt munkatársai jelenleg a helyszín felé tartanak. A határ melletti Kufstein kórházázába is szállítják a sebesülteket.

A Welt.de beszámolója szerint a vonaton többnyire munkába tartó ingázók lehettek, akik útközben voltak München és Rosenheim között. A vonaton diákok valószínűleg nem utaztak, tekintettel, hogy szünidejüket töltik. A tragédia helyszínére érkezett Bad Aibling polgármestere is, hogy tájékozódjék a baleset körülményeiről. Délben sajtótájékoztatót tartanak Bad Aiblingben.Holzkirchen és Rosenheim között a vasútvonalat egyelőre határozatlan ideig lezárták, buszok szállítják az érintett szakaszon az utasokat.

"Hatalmas sokk számunkra a baleset. Mindent megteszünk, hogy segítsünk az utasoknak, a hozzátartozóknak és a munkatársaknak " nyilatkozta Bernd Rosenbusch, a bajor vasúttársaság ügyvezető igazgatója a Mangfall24 című regionális lapnak.

mno

2021 január-február

Mozdonyvezetők Lapja

2021 január-február

  • Napi - heti pihenőnap és pihenőidő a MÁV Csoportnál
  • Kollektív Szerződés egységesítésére irányuló tárgyalások a Startnál
  • Megrendülten búcsúzunk, elhunyt Hornok Béla
  • A munkáltatónak biztosítani kell a védőoltás felvételéhez szükséges szabadidőt
  • Új díjcsomagok a MOSZ tagi flottában
  • MOSZ tagkártya kedvezmények
  • Tram-train Az elfeledett, de új életre keltett városközi villamos

Megtekintés Korábbi számok