A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Jövőre tényleg beszántják a Délit


A 2017-es költségvetési tervezet alapján jövőre megkezdődhet a Déli pályaudvar felszámolása. A büdzsé ugyanis külön tételt tartalmaz a Kelenföld állomás kapacitásbővítésére, illetve a "Déli üzemi pályaudvar vasúthálózatról történő leválasztására" - szúrta ki az mfor.hu.

A beterjesztés szerint a vasúti pályaudvar területét "egy új vagyonkezelő részére" adnák át, de ennél pontosabban nem derül ki a szövegből, hogy mi a kormányzati szándék a rendkívül értékes budai területtel.

Az mfor emlékeztet rá, hogy egy márciusban megjelent kormányrendelet alapján csak júliusra készülnek el azok a hatásvizsgálatok, amelyek a Déli felszámolását és lehetséges hasznosítását elemzik. A teljes koncepció pedig csak szeptemberre kerülne a kormány elé.

A Déli bezárásáról legutóbb az év elején röppentek fel a hírek, bár a pályaudvar megszüntetése igazából már 70 éve terítéken van valamilyen formában. Dacára annak, hogy mérnökök nem tartják jó öltetnek.

Lázár János a múlt heti kormányinfón még azt mondta, hogy nem született döntés a Déliről.

A mostani verzió szerint a területet parkosítanák. Lázár is arról beszélt, hogy annak nem lenne értelme, ha valami más épülne a pályaudvar helyére.

De a hasznosítás kapcsán más öltetek is felmerültek, egyesek például építészeti múzeumotlátnának szívesen az épületben, amelyet egyébként a Guardian a világ egyik legrondább pályaudvarának választott.

Forrás:index.hu

2021 január-február

Mozdonyvezetők Lapja

2021 január-február

  • Napi - heti pihenőnap és pihenőidő a MÁV Csoportnál
  • Kollektív Szerződés egységesítésére irányuló tárgyalások a Startnál
  • Megrendülten búcsúzunk, elhunyt Hornok Béla
  • A munkáltatónak biztosítani kell a védőoltás felvételéhez szükséges szabadidőt
  • Új díjcsomagok a MOSZ tagi flottában
  • MOSZ tagkártya kedvezmények
  • Tram-train Az elfeledett, de új életre keltett városközi villamos

Megtekintés Korábbi számok