A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Érkeznek a BLS Cargo Vectronjai


Az első két Siemens-mozdonyt a napokban vette át spiezi telephelyén a svájci magán-vasúttársaság.

A BLS Cargo az Re475 sorozatú, többáramrendszerű villamos mozdonyokból összesen tizenötöt rendelt tavaly márciusban. Az első fecskéken már egy ideje gőzerővel dolgoztak a München-Allach-i gyártósorok, az elkészült két gépre pedig most többhetes intenzív tesztsorozat vár, amely végén a típus megkaphatja a svájci, német és osztrák közlekedési engedélyeket. A vasúttársaság a teszteket követően, várhatóan június végén vagy július elején állíthatja hivatalosan üzembe a mozdonyokat " adja hírül a Railway Gazette.

A svájci társaság az MS-verziójú Vectronokkal a hollandiai Rotterdam és az észak-olaszországi Genova között fog tehervonatokat továbbítani, ezért a járművekre az ETCS-en kívül felszerelik a holland, német, osztrák, svájci és olasz vonatbefolyásoló berendezéseket is. A BLS Cargo mozdonyai lesznek az első olyan Vectronok, amelyekkel mind az öt országban közlekedni lehet. A hollandiai és olaszországi engedélyezésre várhatóan 2017 közepén kerülhet sor, addig a Bázelből kiinduló, a Lötschberg-tengelyt használó szerelvényeken vetik be őket. A gépekkel a korosodó, Re425-ös sorozat régebbi közel ötvenéves példányait válthatja fel a társaság.

Az Interational Railway Journal arról ír, hogy az ütemterv szerint a következő három mozdonyt még 2016-ban átveheti a vasúttársaság, a fennmaradó tíz villanygépből ötöt 2017-ben, az utolsó ötöt pedig csak 2018 elején szállítja a Siemens. A BLS Cargo azonban így is elégedett, hogy ilyen rövid időn belül új mozdonyokhoz juthatnak. Úgy vélik, az Re475-ös sorozat ideális választás a mozdonyflottájukhoz, mivel azokkal még jobban kiszolgálhatják ügyfeleiket a Rotterdam"Genova korridorvonalon.

Forrás:iho.hu

2021 január-február

Mozdonyvezetők Lapja

2021 január-február

  • Napi - heti pihenőnap és pihenőidő a MÁV Csoportnál
  • Kollektív Szerződés egységesítésére irányuló tárgyalások a Startnál
  • Megrendülten búcsúzunk, elhunyt Hornok Béla
  • A munkáltatónak biztosítani kell a védőoltás felvételéhez szükséges szabadidőt
  • Új díjcsomagok a MOSZ tagi flottában
  • MOSZ tagkártya kedvezmények
  • Tram-train Az elfeledett, de új életre keltett városközi villamos

Megtekintés Korábbi számok