A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Mit csináljunk, ha egy száguldó vonaton azt látjuk, hogy a mozdonyvezető elrohan mellettünk?


Egy lengyel mozdonyvezető lélekjelenlétének köszönhetően minden bizonnyal számos utas úszott meg sérülések nélkül egy csúnya vasúti balesetet, aminek egyébként komoly sérültjei, akár halálos áldozatai is lehettek volna.

A BBC honlapjára feltöltött videó és az Independent honlapján lévő cikk szerint 110 km/órás sebességgel száguldott a lengyel vonat, amikor a mozdonyvezető észrevette, hogy egy kereszteződésben egy teherautó platója lóg a sínekre.

Mivel a teherautó lefulladt, a vonat pedig ekkora sebességnél már nem tudott volna megállni, Mateusz Szymanski, a mozdonyvezető, behúzta a vészféket, és elkezdett hátrafelé rohanni a vonatban.

Méghozzá nem azért, hogy elkerülje, hogy ott legyen a vonat elején, amikor belecsapódik a teherautóba " bár ez a járulékos hatása is megvolt a dolognak ", hanem azért, hogy figyelmeztesse az utasokat a közelgő ütközésre. Az utazók szerencsére kapcsoltak, az ülések közé bújtak, vagy a sorok között találtak menedéket. Az ütközés senkit sem ért váratlanul, így mindenki megúszta sérülés nélkül.

A balesetben a vonatnak jó néhány ablak betört, ott, ahol néhány másodperccel korábban utasok ültek. Vagyis ha a mozdonyvezető nem figyelmezteti őket, biztosan lettek volna, akik súlyosan megsérülnek, ezt Krzysztof Ryfa, a vasúttársaság vezetője is megerősítette az eset után.

A vonat egyébként Nyugat-Lengyelországban, Wagrowieczből Poznanba közlekedett.

Forrás:index.hu

2021 január-február

Mozdonyvezetők Lapja

2021 január-február

  • Napi - heti pihenőnap és pihenőidő a MÁV Csoportnál
  • Kollektív Szerződés egységesítésére irányuló tárgyalások a Startnál
  • Megrendülten búcsúzunk, elhunyt Hornok Béla
  • A munkáltatónak biztosítani kell a védőoltás felvételéhez szükséges szabadidőt
  • Új díjcsomagok a MOSZ tagi flottában
  • MOSZ tagkártya kedvezmények
  • Tram-train Az elfeledett, de új életre keltett városközi villamos

Megtekintés Korábbi számok