A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Elfogadták az adócsomagot (néhány részlet)

,

Átírták a cafeteriát
Miután az Európai Bíróság elkaszálta az Erzsébet-utalványt és a SZÉP-kártyát, nagy változások jönnek a béren kívüli juttatások terén. Ezekről már itt is írtunk, a fontos részletek a következőek:

Új adómentes juttatás lesz 2017-től a munkáltató által biztosított egészségügyi ellátás. Azt még nem határozták meg, hogy pontosan milyen ellátás nyújtható adómentesen, de az biztos, hogy ennek a lépésnek komoly hatása lesz.

Az egészségpénztári támogatás és a többi önkéntes (például nyugdíj-)pénztári támogatás kikerül a béren kívüli juttatások köréből. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az eddig 34,51 százalékos helyett 49,98 százalékos közteher rakódik majd ezekre a juttatásokra.
Évi százezer forintot lehet majd készpénzben kifizetni kedvezményes adózás mellett az alkalmazottaknak, a közszférában pedig további 100 ezret, a versenyszférában 350 ezret utalhat a munkáltató a SZÉP-kártyára.
A munkáltató által 2016-ban béren kívüli juttatásként adható egyéb dolgok, például az üdülés, étkeztetés, iskolakezdési támogatás, bérlet, képzési költségek átvállalása, stb. 2017-től nem minősülnek béren kívüli juttatásnak.
Csökken az áfa, nő a családi kedvezmény
A disznóhús után jövőre a friss tej, a tojás és a csirke áfája is 5 százalékra csökken, az éttermi szolgáltatások és az internet-előfizetés áfáját pedig 18 százalék lesz a 27 helyett. Ennek hatásairól itt írtunk.
A kétgyermekesek családi adókedvezménye 5 ezer forinttal, 15 ezer forintra nő 2017-ben.

2021 január-február

Mozdonyvezetők Lapja

2021 január-február

  • Napi - heti pihenőnap és pihenőidő a MÁV Csoportnál
  • Kollektív Szerződés egységesítésére irányuló tárgyalások a Startnál
  • Megrendülten búcsúzunk, elhunyt Hornok Béla
  • A munkáltatónak biztosítani kell a védőoltás felvételéhez szükséges szabadidőt
  • Új díjcsomagok a MOSZ tagi flottában
  • MOSZ tagkártya kedvezmények
  • Tram-train Az elfeledett, de új életre keltett városközi villamos

Megtekintés Korábbi számok