A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Nem utazhatunk többé Intercityvel Budapestről Békéscsabára


Szombattól lépett életbe az az új vasúti menetrend, amely szerint a MÁV nem indít több Intercity vonatot a Budapest"Békéscsaba útvonalon. Az alacsony kihasználtságra hivatkozik döntésében a vasúttársaság.

2016. június 18-tól, vagyis szombattól megszüntette a MÁV a Budapest"Békéscsaba"Lőkösháza szakaszon közlekedő InterCity járatait. A MÁV döntésében arra hivatkozott, a jelzett vonalon befejezték az átépítési munkákat, amelynek köszönhetően rövidebb a menetidő, így olyan gyorsvonatokat állítanak forgalomba, amelyek ezentúl több helyen is megállnak. Az IC-k kihasználtsága ráadásul nagyon alacsony volt.
A Viharsarok Vasútja portál szerint a vasúti menetrend módosításával a belföldi Intercity szolgáltatás is megszűnik a viharsarokban. A nemzetközi szerelvények közlekednek csupán klímával felszerelt IC kocsikkal. Mindezt a MÁV is megerősítette, a vasúttársaságaz érintett vonalon biztosítja a magasabb minőségű utazás lehetőségét a nemzetközi viszonylatban közlekedő EuroCity járatokkal.

A Békés megyei utasok egyébként gyakran panaszkodtak az Intercity vonatokra, melyek gyakran késtek, ennek ellenére úgy gondolják, az nem megoldás, hogy ezentúl nem lehet IC-vel Békéscsabáról a fővárosba utazni.

Forrás:www.nlcafe.hu

2021 január-február

Mozdonyvezetők Lapja

2021 január-február

  • Napi - heti pihenőnap és pihenőidő a MÁV Csoportnál
  • Kollektív Szerződés egységesítésére irányuló tárgyalások a Startnál
  • Megrendülten búcsúzunk, elhunyt Hornok Béla
  • A munkáltatónak biztosítani kell a védőoltás felvételéhez szükséges szabadidőt
  • Új díjcsomagok a MOSZ tagi flottában
  • MOSZ tagkártya kedvezmények
  • Tram-train Az elfeledett, de új életre keltett városközi villamos

Megtekintés Korábbi számok