A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Vitézy Dávid nekiment a MÁV-nak


A BKK volt vezérigazgatója vasárnap vonatra szállt, de késve ért be a Délibe. Egy Facebook-posztban akadt ki a MÁV-ra.

Vitézy Dávid, a BKK volt vezérigazgatója egy Facebook-posztban ment neki a MÁV-nak. Mint írta, vasárnap délután próbált Balatonkeneséről Budapestre elvonatozni a Katica gyorsvonattal, de szörnyű állapotokkal szembesült.

"Teli vonat, tucatszámra álló utasokkal 12 perc késéssel Balatonkeneséről, amiből aztán 38 perc késés lett a Délibe érve" - írja Vitézy, aki hozzáteszi, "bármekkora is legyen a dugó az M7-esen, a 2 óra fölötti menetidő minden, csak nem versenyképes - főleg egy álló utasnak 2000-2500 forintért".

"Az uniós nagyberuházások nem oldanak meg minden gondot: betartható menetrend, alaposabb kapacitástervezés, jobban szervezett forgalomirányítás, korrekt utastájékoztatás és rugalmas árazás nélkül nem lehet előrébb lépni. Ráadásul a telekocsik, meg az előbb-utóbb megjelenő magán távolsági buszok ellen így nehéz lesz versenybe szállni" " állapítja meg a volt BKK-vezető, aki egy fotót is posztolt a Déli pályaudvarról, és még hozzátette, szerinte hiba volna bezáratni a Délit.

A Mávinform vasárnap délután azt közölte, egy vonat elsodort egy traktort Csajág és Polgárdi között, ezért késtek a vonatok 30-40 percet az észak-balatoni vonalon.

A Magyar Közlekedési Klub Facebook-oldalán viszont azt írták, hétfőn már az első Kék Hullám gyorsvonatnak sem sikerült időben elindulnia a Déliből, állítólag műszaki hiba miatt, de a klub felteszi a kérdést, ez a műszaki hiba miért nem derült ki már a vonat indulása előtt.

Forrás:hvg.hu

2021 január-február

Mozdonyvezetők Lapja

2021 január-február

  • Napi - heti pihenőnap és pihenőidő a MÁV Csoportnál
  • Kollektív Szerződés egységesítésére irányuló tárgyalások a Startnál
  • Megrendülten búcsúzunk, elhunyt Hornok Béla
  • A munkáltatónak biztosítani kell a védőoltás felvételéhez szükséges szabadidőt
  • Új díjcsomagok a MOSZ tagi flottában
  • MOSZ tagkártya kedvezmények
  • Tram-train Az elfeledett, de új életre keltett városközi villamos

Megtekintés Korábbi számok