A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

A cégek kétharmada bért emel a munkaerőhiány miatt

,

A vállalatok 67 százaléka béremeléssel próbálja kezelni az egyre súlyosbodó munkaerőhiányt - ez derült ki legjobbmunkaadók.hu felméréséből.

A honlap 150, összesen több mint százezer embert foglalkoztató magyarországi vállalatot kérdezett a munkaerőhiány hatásairól. A felmérésből kiderült, hogy szakmunkást találnak legnehezebben a cégek,

a válaszadók 55 százaléka szerint nagyon nehéz, 28 százaléka szerint pedig gyakorlatilag lehetetlen szakmunkást találni.
Hasonlóan nehéz szellemi foglalkozású szakembert találni, ez a cégek 47 százalékának okoz problémát, betanított munkások toborzása pedig 48 százaléknak megy nehezen. Vezető és adminisztrátor pozíciókra viszont van elég ember, ez utóbbiban a cégek 67 százalékánál nincs munkaerőhiány.

A szakmunkát igénylő állások 30 százalékára és a betanított munkás feladatok 22 százalékára nincs is jelentkező, de jellemzőbb probléma, hogy az alkalmas jelöltek keveslik a felajánlott fizetést. Éppen ezért nem meglepő, hogy a cégek 67 százaléka béremeléssel próbálja leküzdeni a munkaerőhiányt. Amíg pedig nem találnak elég embert, a vállalatok túlnyomó többsége átszervezésekkel és túlórákkal próbálja betömni a lukakat, miközben minden létező helyen megpróbálnak embereket toborozni.

2021 január-február

Mozdonyvezetők Lapja

2021 január-február

  • Napi - heti pihenőnap és pihenőidő a MÁV Csoportnál
  • Kollektív Szerződés egységesítésére irányuló tárgyalások a Startnál
  • Megrendülten búcsúzunk, elhunyt Hornok Béla
  • A munkáltatónak biztosítani kell a védőoltás felvételéhez szükséges szabadidőt
  • Új díjcsomagok a MOSZ tagi flottában
  • MOSZ tagkártya kedvezmények
  • Tram-train Az elfeledett, de új életre keltett városközi villamos

Megtekintés Korábbi számok