A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Végre egy jó hír: az utasok kérték, a MÁV pedig meglépte

,

Mostantól bármelyik belföldi vonaton is bemutatható okostelefonon, tableten vagy laptopon a neten megvett és az otthon nyomtatható vonatjegy - közölte a MÁV.

A feláras vonatokon már korábban is lehetett utazni a mobilon bemutatható jeggyel, de az utasok kérését figyelembe véve a MÁV-Start most minden belföldi vonatra kiterjesztette ezt a lehetőséget - írták a közleményükben.

A neten megvett e-vonatjegyet tartalmazó pdf fájlt kell megnyitni és bemutatni a jegyvizsgálónak az ellenőrzés során. Ehhez az okostelefon, a notebook vagy a tablet képernyőjén legalább 160x160 képpontos méretben kell megjeleníteni a QR-kódot. A jegy QR kódja tárolja a jegy összes adatát, az ellenőrzéskor ezt olvassák be a kalauzok.

Az utasok továbbra is kinyomtathatják az online rendelt vonatjegyet, de a MÁV-Start szerint ez nem környezetkímélő megoldás. Az otthoni nyomtatás 2011 novembere óta lehetséges a netes jegyvásárlási rendszerben, az InterCityken és gyorsvonatokon 2012 decemberétől lehet az otthon nyomtatott jegyeket kinyomtatás nélkül, mobiltelefonon is bemutatni.

Egyre gyorsabban terjed az elektronikus jegyváltás, az előző évhez képest a vásárlások száma 16 százalékkal, míg ezen belül az otthoni nyomtatást és a mobilon való jegybemutatást választó vásárlások száma 47 százalékkal nőtt - tették hozzá.

2021 január-február

Mozdonyvezetők Lapja

2021 január-február

  • Napi - heti pihenőnap és pihenőidő a MÁV Csoportnál
  • Kollektív Szerződés egységesítésére irányuló tárgyalások a Startnál
  • Megrendülten búcsúzunk, elhunyt Hornok Béla
  • A munkáltatónak biztosítani kell a védőoltás felvételéhez szükséges szabadidőt
  • Új díjcsomagok a MOSZ tagi flottában
  • MOSZ tagkártya kedvezmények
  • Tram-train Az elfeledett, de új életre keltett városközi villamos

Megtekintés Korábbi számok