A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Szép summát kérnek a győri Auditól a dolgozók

,

55 ezer forintos alapbéremelés minden Audi-dolgozónak, 650 ezres béren kívüli juttatási keret - ezeket követeli az Audi szakszervezete az óriáscégtől. Szlovákiában sokkal többet fizetnek az autóipari dolgozóknak, mint idehaza, így a kérés nem élettől elrugaszkodott.

Egységesen 55 ezer forintos alapbéremelést kér az Audi-gyár minden dolgozójának az Audi Hungária Független Szakszervezet " tudta meg a Napi.hu.
A kérés nem élettől elrugaszkodott, tekintve, hogy a környező országokban, különösen a győri Audi vonzáskörzetéhez közeli Szlovákiában jóval versenyképesebb béreket fizetnek az autóiparban, mint Magyarországon.
Az alapbér emelése mellett a szakszervezet azt is kérte, hogy a dolgozók béren kívüli juttatásai érjék el az évi 650 ezer forintos összeget, illetve hogy töröljék el a felső korlátot az önkéntes nyugdíjpénztári befizetéseknél. A béremelést az érdekképviselet úgy képzeli el, hogy azt a HVG Top 500-as céglistáján harmadik Audi a szociális hozzájárulási adó várható csökkentéséből fedezze.
Az Audi a lapnak annyit erősített meg, hogy valóban elkezdődtek a bértárgyalások. Idén tavasszal már sikerült kiharcolni egy béremelést, akkor sztrájkot is kilátásba helyeztek. A Napi szerint akkor januárig visszamenőleg 16-20 ezer forinttal emelték a 170-289 ezer forintot kereső audisok bérét. Akik ennél többet vittek haza, azoknál 15 ezer forint volt az emelés összege.
A kecskeméti Mercedes dolgozóit képviselő szakszervezetnek kedden sikerült megegyeznie a cégvezetéssel egy 20 százalékos béremelést is magában foglaló kétéves megállapodást. A gyártósornál sem lehet kevesebbet keresni majd, mint 200 ezer forint, bár a megállapodás még nem hivatalos.

2021 január-február

Mozdonyvezetők Lapja

2021 január-február

  • Napi - heti pihenőnap és pihenőidő a MÁV Csoportnál
  • Kollektív Szerződés egységesítésére irányuló tárgyalások a Startnál
  • Megrendülten búcsúzunk, elhunyt Hornok Béla
  • A munkáltatónak biztosítani kell a védőoltás felvételéhez szükséges szabadidőt
  • Új díjcsomagok a MOSZ tagi flottában
  • MOSZ tagkártya kedvezmények
  • Tram-train Az elfeledett, de új életre keltett városközi villamos

Megtekintés Korábbi számok