A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

A mozdonyvezető mentette meg a tolatásvezető életét - Kamion ütközött vonattal Nyúlon

,

A comb artériája sérült meg a tolatásvezetőnek, s a vérzést jó ideig a mozdonyvezető próbálta csillapítani.

- gabonaszállító kamion hajtott a sínekre Nyúlon, miközben jött egy tehervonat
- a balesetben a mozdonyban utazó tolatásvezető sérült meg
- az átjáróban se fél-, se fénysorompó nincs

13.10 - A sérültet súlyos, sokkos állapotban szállították a győri Petz-kórházba - erősítette meg a helyszínen szerzett információnkat prof. Oláh Attila orvos igazgató. Mint megtudtuk, a comb artériája sérült meg a tolatásvezetőnek, s a vérzést jó ideig a mozdonyvezető próbálta csillapítani. Mivel a tűzoltóknak kellett kivágniuk a fülkéből a sérültet, s a szakszerű segítség addig nem érkezhetett meg, ezért elmondható: életmentő volt mindaz, amit a mozdonyvezető a társáért tett.

A sokkos állapotú beteget azonnal műtőbe tolták, a professzor elmondása szerint a vérzést el tudták állítani, így a páciens állapota már stabil. Mivel azonban több sérülés is keletkezett az artérián, ezért az orvosok azért küzdnek, hogy a férfi lábát megmentsék.

11.20 - Meg akartuk kérdezni a történtekről a kamion vezetőjét, de erre nem volt lehetőségünk: a nagyon fiatal sofőr rendőrautóban várakozik, láthatóan megviselték a történtek.

Elértük Schmiedt Henriket, Nyúl polgármesterét, aki elmondta, épp múlt héten kapott a MÁV-tól tájékoztatást arról, hogy ezt az átjárót a jövő évben védetté teszik, fényjelzővel és sorompóval is ellátják.

11.15 - Győrből Pannonhalmára tartott a vasúti szerelvény, amivel a kamion ütközött 9 óra körül Nyúlon. A kamionsofőr sértetlenül szállt ki. A mozdonyon ketten tartózkodtak, a mozdonyvezető könnyű sérüléseket szenvedett, a tolatásvezető életveszélyesen sérült. Az átjáróban András-kereszt és STOP-tábla figyelmeztet, a teherautó sofőrje megállás nélkül hajtott át a síneken - kaptuk a hivatalos rendőri tájékoztatást. Elmondták: a gázolajat szállító tartályok nem sérültek, nem szivárognak, robbanásveszély nincs.

10.40 - Nyúlon, a Coop bolt utcájában történt vasúti baleset, egy gabonaszállító teherautó és egy gázolajat szállító vonat ütközött az átjáróban. Az átjáró sem fényjelzővel, sem sorompóval nem védett, a mozdonyvezető az utcabeliek elmondása szerint dudált,amikor a teherautót észlelte, de megállni már nem tudott. A kamionsofőr a mintegy 1 kilométerre lévő telephelyről tartott a falu felé, szerencséjére ő átért az átjárón,a vonat a rakománnyal ütközött a sofőr sértetlenül szállt ki a fülkéből.

A vonaton információink szerint ketten voltak, egyikük könnyen sérült, másikukat újra kellett éleszteni. A mentőautó elindult Győrbe, feltételezhető, hogy az újraélesztés sikeres volt. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást, a helyszínelés jelenleg is tart. A MÁV munkatársai most értek a helyszínre.

10.05 - A mozdonyban két ember utazott, egyikük sértetlenül kiszállt, a másik életért ezekben a percekben is küzdenek - közölte munkatársunk a helyszínről.

10.00 - Az érintett útszakaszt a rendőrség a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárta és a forgalmat a környező utcákba terelte.

9.45 - A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint kamionnal ütközött egy tehervonat Nyúlnál, a Vasútsor utcai vasúti átjárónál. A pannonhalmi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltóit, valamint a győri hivatásos tűzoltókat, a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot és a mobil labort is a helyszínre riasztották.

Egy ember beszorult a fülkébe, a tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki. Rajta kívül még egy ember tartózkodott a fülkében, ő azonban nem szorult be.

A kamion vezetője az elsődleges információk szerint nem sérült meg a balesetben. A kamion búzát szállított, ami szétszóródott, a vonat rakománya között veszélyes anyag is található a feliratok szerint, a tűzoltók azonban nem tapasztaltak szivárgást a vagonokból. A vasúti szerelvény két kereke kisiklott az ütközés következtében. A tűzoltók áramtalanították a kamiont és a mozdonyt is. A mentés idejére a közúti és a vasúti forgalom is szünetel a helyszínen.

9.30 - Munkatársunk beszámolója szerint a kamionsofőr saját lábán szállt ki a vezetőfülkéből.

Korábban - Olvasónk beszámolója szerint "tehervonat ütközött gabonaszállító teherautóval a nyúli vasútsori vasúti átjáróban. A kamionsofőr nem sérült meg."

Kollégáink úton vannak a helyszínre, friss információkkal nemsokára jelentkezünk.

2021 január-február

Mozdonyvezetők Lapja

2021 január-február

  • Napi - heti pihenőnap és pihenőidő a MÁV Csoportnál
  • Kollektív Szerződés egységesítésére irányuló tárgyalások a Startnál
  • Megrendülten búcsúzunk, elhunyt Hornok Béla
  • A munkáltatónak biztosítani kell a védőoltás felvételéhez szükséges szabadidőt
  • Új díjcsomagok a MOSZ tagi flottában
  • MOSZ tagkártya kedvezmények
  • Tram-train Az elfeledett, de új életre keltett városközi villamos

Megtekintés Korábbi számok