A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Küldöttközgyűlés

,

2016. 12. 07-én soros ülését tartotta a Mozdonyvezetők Szakszervezetének Küldöttközgyűlése

Napirend előtt, Dr. Dancsa Attila, - aki december 1-i hatállyal lemondott ügyvezetői alelnöki posztjáról " elköszönt a Küldöttektől.

A megüresedett munkakör, tisztség betöltésére, a MOSZ Alapszabálya szerint az Ügyvivő Bizottság kiírta a pályázatot, melyet a Küldöttközgyűlés megismerhetett. A munkakör betöltésének ütemezését a küldöttek elfogadták.

A Küldöttközgyűlés tájékoztatót hallgatott meg a MÁV-Start-nál zajló kollektív munkaügyi vitával kapcsolatosan. Az elhangzottakkal kapcsolatosan a küldöttek elmondták véleményüket és a tárgyalásokkal kapcsolatosan határozott elvárásokat fogalmaztak meg.

Napirendként szerepelt a MÁV VÉT illetve az ott folyó bértárgyalás. Ha tovább akarjuk pontosítani, akkor az ott NEM folytatott bértárgyalás.

A médiákban zengő politikai béremelési ígérgetések ellenére semmilyen bérajánlata nincs még a MÁV Csoportnak.

A Küldöttközgyűlés utolsó napirendje az aktualitások voltak, melynek keretén belül a formaruha elmaradások kezelését szorgalmazták a Küldöttek. A több évre visszanyúló elmaradások pénzben megváltását tarja elfogadhatónak a testület.

Döntés született a legközelebbi Küldöttközgyűlés időpontjáról és az esetleges nyomásgyakorlás technikai megvalósításáról, illetve annak lefújásáról. Erre a kollektív munkaügyi vita, illetve a béremelés alakulása lesz befolyásolással.

2021 január-február

Mozdonyvezetők Lapja

2021 január-február

  • Napi - heti pihenőnap és pihenőidő a MÁV Csoportnál
  • Kollektív Szerződés egységesítésére irányuló tárgyalások a Startnál
  • Megrendülten búcsúzunk, elhunyt Hornok Béla
  • A munkáltatónak biztosítani kell a védőoltás felvételéhez szükséges szabadidőt
  • Új díjcsomagok a MOSZ tagi flottában
  • MOSZ tagkártya kedvezmények
  • Tram-train Az elfeledett, de új életre keltett városközi villamos

Megtekintés Korábbi számok