A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Első osztályú, príma buheramunka a monori vasútállomáson

,

A MÁV lezárta monori állomás mellett P+R parkolónak használt területet. A MÁV szokatlanul gyorsan reagált a zúgolódásra, és eltávolította a Behajtani tilos! táblákat a területről.

Kérdésünkre elmondták, hogy a parkolót azért zárták le ideiglenesen, mert kerítést kell építeni a vágányok mellé, nehogy a parkoló autók ráguruljanak a 2-es vágányra. Felülvizsgálták azonban intézkedést, és a kerítés megépítéséig kérték az autósokat, hogy figyeljenek a kézifékre.

Most egy helyi autós jelezte, hogy szintet lépett a vasúti cég, megépült a síneket védő Maginot-vonal:

A MÁV lapáttámasztó és cigicsikktermelő különleges egysége ma reggel kivonult és elhárította az életveszélyt.
Hozzátette még, hogy szerinte még soha nem csúszott itt a sínekre autó, de az éberség a legfontosabb. (A fenti képen látható "kerítés" két sor egymásra rakott, baromi ronda, lestrapált betontalpfából (szakszóval: betonalj) áll, amit vaspánt fog össze.)

A 300 parkolóhelyes lezárásáról a Falujáró motorvonat blog tudósított , azon füstölögve, hogy miközben Budapestet ismét eldugítja az autóáradat és úgy kell minden P+R parkolófejlesztés, mint egy falat kenyér, a MÁV a budapesti elővárosi vasutak egyik legforgalmasabb állomásán, Monoron lezárta az eddig több száz autós által használt rakodóterületét a lakosság elől.

2024. 1.szám

Mozdonyvezetők Lapja

2024. 1.szám

  • Megállapodás - garantált reálkereset emelkedéssel
  • Sikeres pályán az RCH
  • Szép volt, jó volt, elég volt!
  • Made in Hungary
  • Csak egy ugrás Bécs

Megtekintés Korábbi számok