A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

"Pulykapénz"

,

A mai napon (2016. 12. 15.) ülésezett a MÁV VÉT. Az érdekegyeztetésen a felek az alábbiakat vitatták meg:

· A munkáltató csoportszintű javaslatot tett a munkavállalók részére történő év végi egyszeri kifizetésre, melynek mértékét 35.000.- Ft-ban javasolta megállapítani. A tárgyalások során az összeg 45.000.- Ft-ra emelkedett. Így tehát a 6-17-es MMK-ba tartozó munkavállalók december 23-ig átutalással megkapják a bruttó 45.000.- Ft-os egyszeri jutalmukat (pulykapénz).

· A felek áttekintették a VBKJ 2017.évi választható elemeinek rendszerét többségében egyetértettek azokkal, ám itt még megállapodás nem született. A munkáltató szándékát fejezte ki, hogy tovább növeli az önkéntes pénztárba történő munkáltatói tagdíj hozzájárulás mértékét, további vita tárgya, hogy ezt a nyugdíjpénztár vagy az egészségpénztár esetében teszi meg.

· A nap rossz híre viszont az, hogy a tulajdonos ebben az évben nem foglalkozik a vasutas munkavállalók béremelésének kérdésével, az ígéret szerint esetleg következő év január hó folyamán dönt arról, hogy engedélyez e - és ha igen milyen mértékű béremelést - a MÁV csoportnál.

· A következő megbeszélésre december 20-án kerül sor, ez azonban már csak szakértői szintű egyeztetés lesz a MÁV Zrt. Kollektív Szerződésének kérdéseiről illetve a várható Munka törvénykönyve változásának hatásairól.

2021 január-február

Mozdonyvezetők Lapja

2021 január-február

  • Napi - heti pihenőnap és pihenőidő a MÁV Csoportnál
  • Kollektív Szerződés egységesítésére irányuló tárgyalások a Startnál
  • Megrendülten búcsúzunk, elhunyt Hornok Béla
  • A munkáltatónak biztosítani kell a védőoltás felvételéhez szükséges szabadidőt
  • Új díjcsomagok a MOSZ tagi flottában
  • MOSZ tagkártya kedvezmények
  • Tram-train Az elfeledett, de új életre keltett városközi villamos

Megtekintés Korábbi számok