A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Egyszerűbben tervezhető a vasúti utazás

,

Egyszerűbben tervezhető a Google Térképen a vasúti utazás, számos vonat viszonylatjelzéssel, számmal és külön színnel jelenik meg a globálisan elterjedt utazástervezőben - közölte a MÁV-csoport az MTI-vel.

Kiemelték, az informatikai óriáscég a MÁV, a MÁV-Start és a Gysev együttműködésének köszönhetően október óta elérhető a vasúttársaságok menetrendje a Google Térképen, további fejlesztés révén új elemeket vetettek be, ami elsősorban az elővárosi vonatok utasainak teszi könnyebbé a tervezést, mivel számos járatot külön színekkel, viszonylatjelzésekkel látnak el a Google Térképen.
A MÁV ismerteti, hogy az S betűvel jelzett személyvonatokat világoskékkel, a G jelű, gyorsított személyvonatokat világoszölddel, a Z jelű, zónázó vonatokat okkersárgával, az X jelű, expresszvonatokat pedig fehérrel jelzi a rendszer.
A MÁV-Start évek óta alkalmazza a viszonylatjeleket, a Vonatinfón, az állomások területén elhelyezett kijelzőkön, az elővárosi közlekedésben leginkább érintett Flirt-vonatok fedélzeti tájékoztatási képernyőin, az állomási hangos utastájékoztatásban.
A MÁV-Start - az utastájékoztatás fejlesztése és az utasszám növelése érdekében - a jövőben is igénybe kívánja venni a világ legkorszerűbb technológiai megoldásait, ezért tette menetrendi adatbázisát díjmentesen elérhetővé a www.mavcsoport.hu weboldalon - közölte a MÁV-csoport.
A vasúti menetrenddel kibővült Google Térkép alkalmazás elérhető Androidon és iOS-en, illetve a maps.google.hu weboldalon is.

2021 január-február

Mozdonyvezetők Lapja

2021 január-február

  • Napi - heti pihenőnap és pihenőidő a MÁV Csoportnál
  • Kollektív Szerződés egységesítésére irányuló tárgyalások a Startnál
  • Megrendülten búcsúzunk, elhunyt Hornok Béla
  • A munkáltatónak biztosítani kell a védőoltás felvételéhez szükséges szabadidőt
  • Új díjcsomagok a MOSZ tagi flottában
  • MOSZ tagkártya kedvezmények
  • Tram-train Az elfeledett, de új életre keltett városközi villamos

Megtekintés Korábbi számok