A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Ma hosszú várakozás után megérkezett a Törvényszék végzése

,

Ma a vasúti közlekedésben nem csak de facto, hanem de jure sem lehet sztrájkolni a Fővárosi Törvényszék, mint másodfokú bíróság végzése szerint

A mai napon megkaptuk a végzést, amely minden határidőn túl érkezett, mely szerint a Mozdonyvezetők Szakszervezete által megfogalmazott sztrájkfelhívás, illetve az az alapján tartandó sztrájk nem jogszerű. A Törvényszék osztotta a munkáltató álláspontját, mely szerint nem voltunk jóhiszeműek, együttműködők és nem hagytunk időt a munkáltatónak a felvetett problémák megválaszolására.

Az a tény, hogy a sztrájkfelhívásunkban csak 12 pont szerepelt és nem pedig az egyébként a mozdonyvezetők munkavégzésével kapcsolatos számtalan probléma, a Törvényszéket nem érintette meg! Nem foglalkozott a Tisztelt Törvényszék a korkedvezmény megszűnésének problémáival, illetve annak kompenzálásával, nem kívánt foglalkozni azzal, hogy ez a hívatás a foglalkoztatás körülményei miatt milyen embert próbáló körülményeket von maga után és ezt, hogyan kellene orvosolni. Elfogadta viszont a munkáltató álláspontját, ami holmi együttműködés és a jóhiszeműség hiányára hivatkozott.

Szívesen látjuk, látnánk, mind a munkáltató, mind a Tisztelt Törvényszék képviselőit az általunk működtetett 50 éves mozdonyok vezetőállásain.

Mi, Alapszabályunk szerint nem politizálunk, de szakmai véleményünk és az általunk ismert jogi szakemberek véleménye szerint e döntés nem a jogon, hanem a politikán alapul.

A végzés az alábbi linken olvasható!

Letölthető dokumentumok:

vgzs.pdf
2021 január-február

Mozdonyvezetők Lapja

2021 január-február

  • Napi - heti pihenőnap és pihenőidő a MÁV Csoportnál
  • Kollektív Szerződés egységesítésére irányuló tárgyalások a Startnál
  • Megrendülten búcsúzunk, elhunyt Hornok Béla
  • A munkáltatónak biztosítani kell a védőoltás felvételéhez szükséges szabadidőt
  • Új díjcsomagok a MOSZ tagi flottában
  • MOSZ tagkártya kedvezmények
  • Tram-train Az elfeledett, de új életre keltett városközi villamos

Megtekintés Korábbi számok