A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Néma maradt a MÁV a mai bértárgyaláson, fogy a vasutasok türelme


Továbbra sem tudni, mekkora béremelésre számíthatnak az állami vasút alkalmazottjai. A Vasúti Érdegyeztető Tanács ülésén a MÁV sem bérajánlatot, sem egyéb javadalmazásokkal kapcsolatos javaslatot nem tett és a szakszervezetek korábbi kezdeményezéseire sem reagált. Az érdekképviseletek összehangolják a bérmegállapodások megkötésével kapcsolatos cselekvési terveiket.

Lassan egy éve ismert a MOSZ, a VDSzSz Szolidaritás és a VSZ közös, 2020-ra és a következő évekre vonatkozó béremelési javaslata, a MÁV azonban tulajdonosi felhatalmazás híján továbbra is hallgat és nem nyilatkozik sem a szakszervezetek bérköveteléseivel sem saját bérajánlásával kapcsolatban.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete szerint elfogadhatatlan a tulajdonos hozzáállása az állami vasút dolgozóival szemben, minden nappal növekszik a türelmetlenség és elkeseredettség a munkavállalók körében az elhúzódó bértárgyalások miatt. A MOSZ a VÉT ülésen kijelentette, ha a hónap végéig nem lesz elmozdulás, a munkáltató nem ad bérajánlatot és ezt követően nem kezdődnek érdemi bértárgyalások, kollektív munkaügyi vitát indít érdekeinek érvényesítésére.

2021 szeptember-október

Mozdonyvezetők Lapja

2021 szeptember-október

  • Kezdeményeztük a vasutasok bérmegállapodásának újratárgyalását
  • Mozdonyvezetőkért emlékérem átadás
  • Záhony-Debrecen csapata nyerte a MOSZ Kupát
  • Területi hírek Debrecen, Miskolc
  • Tagkártya kedvezmények

Megtekintés Korábbi számok