A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

A közszolgáltatás biztosítása érdekében módosult a MÁV-START Kollektív Szerződése


A MÁV-START Zrt. és a Mozdonyvezetők Szakszervezete, a Munkáltató kezdeményezésére egyeztetést folytatott és kidolgozta azokat a szabályokat, melyek a vonatkésések esetére a 12 órás munkaidőt meghaladó munkavégzést, illetve a rendkívüli munkavégzés elrendelését – korrekt feltételek, kellő garanciák és díjazás mellett – a közszolgáltatás biztosítása céljából lehetővé teszik.

A megállapodás értelmében a vontatási utazószolgálatot ellátó munkavállalók részére a Munkáltató jogosult rendkívüli munkavégzést elrendelni a menetrend szerinti közszolgáltatás zavartalan biztosítása céljából, kizárólag az adott szolgálat előre tervezett utolsó vonataként közlekedő menetrend szerinti személyszállító vonat célállomásig történő leközlekedtetésének, az azt követő személyzetváltásnak, üzemen kívül helyezésnek, valamint a lejelentkezésnek az időtartamára azzal a feltétellel, hogy ebben az esetben sem haladhatja meg a szolgálaton belüli munkaidő és a menetrend szerinti közszolgáltatás zavartalan biztosítása céljából elrendelt rendkívüli munkavégzés együttes tartama a 13 órát. A vezényelt utazói munkarendben foglalkoztatott munkavállalót az egy szolgálatban eltölthető legfeljebb 12 óra munkaidőt meghaladó rendkívüli munkavégzés idejére az alapbér 300%-nak megfelelő pótlék illeti meg.

Az érdekképviseletek és a Munkáltató a fenti intézkedéshez szükséges Kollektív Szerződést módosító megállapodást elfogadták, a rendelkezés 2020. március 01. napjától lép hatályba.

Letölthető dokumentumok:

KSZ_md_vontatsi.u_12_ra_feletti_RK.pdf
2021 szeptember-október

Mozdonyvezetők Lapja

2021 szeptember-október

  • Kezdeményeztük a vasutasok bérmegállapodásának újratárgyalását
  • Mozdonyvezetőkért emlékérem átadás
  • Záhony-Debrecen csapata nyerte a MOSZ Kupát
  • Területi hírek Debrecen, Miskolc
  • Tagkártya kedvezmények

Megtekintés Korábbi számok