A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Sztrájkra készülnek a vasutas szakszervezetek!


Közösen kollektív munkaügyi vitát kezdeményeznek a legnagyobb vasutas szakszervezetek! A reprezentatív vasutas szakszervezetek - Mozdonyvezetők Szakszervezete, Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete, Vasutasok Szakszervezete, VDSzSz Szolidaritás - már tavaly megküldték a MÁV-csoport munkavállalóinak bérfejlesztésére vonatkozó javaslataikat. Az érdekképviseletek a vasutasok számára 12%-os mértékű, alanyi jogú alapbérfejlesztésen kívül többek között a szenioritás (szolgálati idő) anyagi elismerésének megduplázását, a munkáltatói önkéntes egészségpénztári tagdíj-kiegészítés bevezetését is követelik, továbbá, hogy 2020-tól kezdve decemberben minden vasutas munkavállaló 400.000 Ft egyösszegű kifizetésben részesüljön.

Idén a csoportszintű érdekegyeztető tanács ülését a munkáltató mindössze kétszer hívta össze, de egyik egyeztetésen sem reagált érdemben a szakszervezetek bér és egyéb követeléseire, sőt konkrét bérajánlatot sem fogalmazott meg.

Két hónap elteltével továbbra sem ismerjük a MÁV-csoport munkáltatóinak béremelésre vonatkozó elképzeléseit, az általunk képviselt vasutas dolgozók pedig - érthetően és teljes joggal - napról-napra türelmetlenebbek, elégedetlenebbek.

A kialakult helyzetben a legnagyobb vasutas szakszervezetek kollektív munkaügyi vitát kezdeményeznek a fenti követelések mielőbbi teljesítése érdekében.

Budapest, 2020. február 28.

Barsi Balázs, elnök, Mozdonyvezetők Szakszervezete

Buzásné Putz Erzsébet, elnök, Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete

Halasi Zoltán, elnök, VDSzSz Szolidaritás

Meleg János, elnök, Vasutasok Szakszervezete

Letölthető dokumentumok:

Kzs_nyilatkozat_KMV_2020.pdf
2021 szeptember-október

Mozdonyvezetők Lapja

2021 szeptember-október

  • Kezdeményeztük a vasutasok bérmegállapodásának újratárgyalását
  • Mozdonyvezetőkért emlékérem átadás
  • Záhony-Debrecen csapata nyerte a MOSZ Kupát
  • Területi hírek Debrecen, Miskolc
  • Tagkártya kedvezmények

Megtekintés Korábbi számok