A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Nincs megállapodás a bérfejlesztés részleteiről a MÁV Zrt.-nél

,

A MÁV-csoport keretmegállapodás múlt heti aláírását követően megkezdődtek a MÁV Zrt. munkavállalóira vonatkozó bérfejlesztésről az egyeztetések, amelyek azonban nem vezettek eredményre. A szakszervezetek nem fogadták el a munkáltató előterjesztését az alanyi jogú béremelés részletszabályairól.

Az érdekegyeztető tanács ülésén a MÁV a legutóbbi indítványához képest új javaslatot adott át a szakszervezeteknek az alanyi jogú béremelésre, az egyes MMK közti differenciálás mértékére vonatkozóan, ezt az érdekképviseletek nem fogadták el, az egyeztetések szerdán folytatódnak. 

Az ülést követően a szakszervezetek megállapodtak abban, hogy legkésőbb 2020. június 30-ig tárgyalásokat kezdeményeznek az önkéntes egészségpénztári tagdíj-kiegészítés bevezetéséről, és kötelezettséget vállalnak, hogy amennyiben 2020. évben sor kerül a szociális hozzájárulási adó csökkentésére, abból - a munkáltatóval kötött megállapodás alapján - legalább nettó 3000 Ft/hó/fő összeget egészségpénztári tagdíj-kiegészítésre használnak fel.

Letölthető dokumentumok:

Megallapodas_egeszsegpenztar.pdf
2021 szeptember-október

Mozdonyvezetők Lapja

2021 szeptember-október

  • Kezdeményeztük a vasutasok bérmegállapodásának újratárgyalását
  • Mozdonyvezetőkért emlékérem átadás
  • Záhony-Debrecen csapata nyerte a MOSZ Kupát
  • Területi hírek Debrecen, Miskolc
  • Tagkártya kedvezmények

Megtekintés Korábbi számok