A mozdonyvezetői hivatásért

Mozdonyvezetők Szakszervezete

Dr. Homolya Róbert elnök-vezérigazgató tájékoztatója

,

A MÁV Zrt. vezetője hírlevélben adott tájékoztatást a vasutasoknak a koronavírus helyzettel kapcsolatban. "Az ország egyik legnagyobb személyszállítási közszolgáltatását ellátó vállalat vezetőjeként mind a saját kollégáink, mind az utasaink egészségének megóvása érdekében elrendeltem a szükséges, preventív célú intézkedések bevezetését, és folyamatban van további intézkedési javaslatcsomag kidolgozása is. Elsődleges mind a saját, mind a családtagjaink, munkatársaink egészségének megóvása! Ezért felhívom a figyelmét Mindenkinek, hogy bármilyen rendkívüli esemény bekövetkeztét azonnal – otthon jelentkező tünetek esetén telefonon – jelezzék a felettesüknek, és egyúttal a kijelölt HR partnerüknek, hogy azok a rendkívüli intézkedési protokoll szabályai szerint el tudjanak járni."

A levél így folytatódik: Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az egészséges és biztonságos munkakörülmények jelen helyzetben is biztosítottak legyenek minden munkavállaló számára, ugyanakkor a koronavírus-fertőzés elleni védekezés egyik legfontosabb eleme az egyéni felelősség, a higiéniás szabályok szigorú betartása. 

A fertőzés megelőzése érdekében az utasforgalommal közvetlen érintkező kollégák személyi higiéniás feltételeinek megerősítését elrendeltem, és folyamatosan dolgozunk azon, hogy az utasforgalommal való érintkezés hogyan csökkenthető minimálisra. A nem utasforgalommal érintkező kollégák által használt helyiségekben fokozott takarítás történik, valamint virucid hatású kézfertőtlenítőszerek kerültek kihelyezésre.

Amennyiben a Kormány további szigorúbb intézkedések végrehajtását rendeli el, és a munkavégzés helyén történő napi munkavégzés korlátozása indokolttá válik, az otthoni munkavégzés elrendelése érdekében szükséges intézkedések is előkészítésre kerültek.

Tekintettel arra, hogy Kormány jelenleg a koronavírus elleni védekezés érdekében hozott intézkedéseket, azok a belföldi vasúti személyszállítási közszolgáltatási feladatok ellátását nem érintik, a vonatok a jelenleg a meghirdetett menetrend szerint közlekednek.

 A vonatkozó jogszabály (a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény) rendelkezései értelmében a Kormány arra irányuló döntése alapján azonban a veszélyhelyzetben a vasúti járművek forgalma a nap meghatározott tartamára, vagy meghatározott területére (útvonalra) korlátozható, illetve az ország egész területén vagy meghatározott részén ideiglenesen megtiltható. Ebben az esetben külön intézkedési csomag kerül bevezetésre.

Elsődleges mind a saját, mind a családtagjaink, munkatársaink egészségének megóvása! Ezért felhívom a figyelmét Mindenkinek, hogy bármilyen rendkívüli esemény bekövetkeztét azonnal – otthon jelentkező tünetek esetén telefonon – jelezzék a felettesüknek, és egyúttal a kijelölt HR partnerüknek, hogy azok a rendkívüli intézkedési protokoll szabályai szerint el tudjanak járni.

 Kérem továbbá, hogy a korábban már többször ismertetett és a fertőzés megelőzése érdekében hozott intézkedések mindannyiunk érdekében fokozottan kerüljenek betartásra.

 A további meghozott intézkedésekről folyamatosan tájékoztatást fogok nyújtani.

 Tisztelettel:

 Homolya Róbert

elnök-vezérigazgató, MÁV Zrt.

2021 szeptember-október

Mozdonyvezetők Lapja

2021 szeptember-október

  • Kezdeményeztük a vasutasok bérmegállapodásának újratárgyalását
  • Mozdonyvezetőkért emlékérem átadás
  • Záhony-Debrecen csapata nyerte a MOSZ Kupát
  • Területi hírek Debrecen, Miskolc
  • Tagkártya kedvezmények

Megtekintés Korábbi számok